Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Grilovaný Halloumi se zeleninou
Pokud jde o vaření, Halloumi lze připravit různými způsoby. Často se používá při přípravě vegetariánských pokrmů, protože tento „žvýkací“ sýr je skvělou náhradou masa. A protože se neroztéká a drží si svůj tvar, je ideální volbou na grilování.
Suroviny
-
0,5 kg halloumi
-
2 sladké papriky
-
2 předvařené kukuřice
-
1 cuketa
-
1 lilek
-
pepř
-
olivový olej
-
tymián
Postup
-
Než se vám rozpálí gril, nařežte Halloumi na plátky hrubé asi 2-3 cm. Papriky nakrájejte na větší kusy a zbavte je jaderníků. Cuketu a lilek nakrájejte na kolečka.
-
Zeleninu posypte solí a pepřem a spolu se sýrem potřete olivovým olejem.
-
Zeleninu grilujte do zlatohněda. Můžete použít grilovací pánev, pokud nemáte rošt, přes který vám zelenina nepropadne.
-
Kukuřici také opečte na grilu ze všech stran a poté ostrým nožem ořežte semena.
-
Sýr Halloumi opékejte dokud nezíská zlatavý nádech, či vypálené proužky od grilu. Když stisknete sýr, měl by být měkký, ale neměl by téct.
-
Sýr se zeleninou pokapejte olivovým olejem, podle chuti posypte tymiánem, nebo zvolte jiné bylinky dle chuti a podávejte.