<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Recepty pro horkovzdušnou fritézu G21 Inovation aneb týden bez starostí

min.

Taky je pro vás nejhorší vymýšlení jídel? Usnadníme vám to. Máme pro vás ukázkový jídelníček pro 4člennou rodinu i s recepty na večeře od pondělí do pátku a víkendové menu jako bonus. Všechna jídla jsou zdravá, kaloricky vyvážená a připravíte je snadno a rychle. 

Pokud se vám nechce čekat, než se rozehřeje trouba, použijte horkovzdušnou fritézu G21 Inovation, která zvládne pečení, grilování, dušení i fritování. 

Pondělní večeře – salát s kozím sýrem, řepou a vlašskými ořechy

  • Ingredience:
    • 4 vařené červené řepy
    • 200 g kozího sýra
    • 100 g vlašských ořechů
    • 150 g rukoly
    • Olivový olej, balzamikový ocet
  • Postup:
    • Nakrájejte vařenou řepu a kozí sýr. Smíchejte s rukolou a posypte ořechy. Zakápněte olivovým olejem a balzamikovým octem.

Úterní večeře – Grilovaná kuřecí prsa s pečenou cuketou a batáty

  • Ingredience:
    • 4 kuřecí prsa
    • 2 cukety
    • 2 batáty
    • Olivový olej, sůl, bylinky (např. tymián)
  • Postup:
    • Kuřecí prsa potřete olivovým olejem, osolte a okořeňte bylinkami. Vložte do fritézy Inovation, program Chicken. Poté je vyjměte a přikrajte alobalem, ať nevychladnou, než se ve fritéze připraví příloha.
    • Batáty nakrájejte na plátky, cuketu na kolečka, potřete olivovým olejem, osolte a dejte do fritézy na program Air fry na 180 °C, čas nastavte jen na 15 minut. 

Středeční večeře – Pečený losos s květákovou rýží a brokolicí

  • Ingredience:
    • 4 filety lososa
    • 1 květák
    • 1 předem uvařená brokolice 
    • Olivový olej, citron, sůl, pepř
  • Postup:
    • Lososa osolte, opepřete (porce pro děti dochuťte jen bylinkami) a připravte jej na pánvi. Květák rozmixujte na „rýži“ a krátce osmahněte na pánvi s olivovým olejem. Přidejte dušenou brokolici.

Čtvrteční večeře – Grilované kuřecí maso s avokádem a rajčatovým salátem

  • Ingredience:
    • 2 kuřecí prsa
    • 2 avokáda
    • 400 g cherry rajčat
    • Olivový olej, citronová šťáva
  • Postup:
    • Kuře ugrilujte v páře (program Steam fry). Jako přílohu nakrájejte avokádo a rajčata. Smíchejte se zálivkou z citronové šťávy a olivového oleje.

Páteční večeře –  Lehká omeleta s houbami a špenátem

  • Ingredience:
    • 6 vajec
    • 200 g žampionů
    • 100 g lístků špenátu
    • Sůl, pepř, olivový olej
  • Postup:
    • Na velké pánvi osmahněte houby, přidejte špenát. Vlijte rozšlehaná vejce a opečte z obou stran.

Sobotní oběd – Pečené kuřecí stehno s dušenou mrkví

  • Ingredience:
    • 4 kuřecí stehna
    • 4 mrkve
    • Olivový olej, sůl, pepř
  • Postup:
    • Kuřecí stehna potřete olejem, okořeňte a upečte ve fritéze (Chicken, 20 minut). Mrkev poduste na pánvi s trochou olivového oleje a vody.

Sobotní večeře – Lilek, plněný čočkou a rajčaty

  • Ingredience:
    • 2 lilky
    • 200 g červené čočky
    • 2 rajčata, 2 stroužky česneku
    • Olivový olej, sůl, pepř
  • Postup:
    • Lilky rozpulte a vydlabejte. Čočku uvařte, smíchejte s rajčaty a česnekem. Směsí naplňte lilky a zapečte ve fritéze (Air fry, 180 °C cca 20 minut)

Nedělní oběd –  Pečená treska s batátovými hranolkami a špenátovým salátem

  • Ingredience:
    • 4 filety tresky
    • 3 batáty
    • 150 g čerstvého špenátu
    • Olivový olej, citronová šťáva
  • Postup:
    • Do fritézy vložte batáty, nakrájené na hranolky a lehce nasolené je poprašte olivovým olejem (program French fry, 15 minut).
    • Tresku opečte na pánvi z obou stran. Podávejte s čerstvým špenátem. 

Nedělní večeře – Lehký salát z kuřete, polníčku, jablka a vlašských ořechů

  • Ingredience:
    • 2 kuřecí prsa
    • 2 jablka
    • 150 g polníčku
    • 100 g vlašských ořechů
    • Olivový olej, citronová šťáva
  • Postup:
    • Maso nakrájejte a vložte do fritézy (Chicken, 15 minut).  Smíchejte s polníčkem, nakrájenými jablky a ořechy. Přidejte zálivku z olivového oleje a citronové šťávy.