<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Recepty pro horkovzdušnou fritézu G21 Inovation aneb týden bez starostí
min.
Taky je pro vás nejhorší vymýšlení jídel? Usnadníme vám to. Máme pro vás ukázkový jídelníček pro 4člennou rodinu i s recepty na večeře od pondělí do pátku a víkendové menu jako bonus. Všechna jídla jsou zdravá, kaloricky vyvážená a připravíte je snadno a rychle.
Pokud se vám nechce čekat, než se rozehřeje trouba, použijte horkovzdušnou fritézu G21 Inovation, která zvládne pečení, grilování, dušení i fritování.
Pondělní večeře – salát s kozím sýrem, řepou a vlašskými ořechy
- Ingredience:
- 4 vařené červené řepy
- 200 g kozího sýra
- 100 g vlašských ořechů
- 150 g rukoly
- Olivový olej, balzamikový ocet
- Postup:
- Nakrájejte vařenou řepu a kozí sýr. Smíchejte s rukolou a posypte ořechy. Zakápněte olivovým olejem a balzamikovým octem.
Úterní večeře – Grilovaná kuřecí prsa s pečenou cuketou a batáty
- Ingredience:
- 4 kuřecí prsa
- 2 cukety
- 2 batáty
- Olivový olej, sůl, bylinky (např. tymián)
- Postup:
- Kuřecí prsa potřete olivovým olejem, osolte a okořeňte bylinkami. Vložte do fritézy Inovation, program Chicken. Poté je vyjměte a přikrajte alobalem, ať nevychladnou, než se ve fritéze připraví příloha.
- Batáty nakrájejte na plátky, cuketu na kolečka, potřete olivovým olejem, osolte a dejte do fritézy na program Air fry na 180 °C, čas nastavte jen na 15 minut.
Středeční večeře – Pečený losos s květákovou rýží a brokolicí
- Ingredience:
- 4 filety lososa
- 1 květák
- 1 předem uvařená brokolice
- Olivový olej, citron, sůl, pepř
- Postup:
- Lososa osolte, opepřete (porce pro děti dochuťte jen bylinkami) a připravte jej na pánvi. Květák rozmixujte na „rýži“ a krátce osmahněte na pánvi s olivovým olejem. Přidejte dušenou brokolici.
Čtvrteční večeře – Grilované kuřecí maso s avokádem a rajčatovým salátem
- Ingredience:
- 2 kuřecí prsa
- 2 avokáda
- 400 g cherry rajčat
- Olivový olej, citronová šťáva
- Postup:
- Kuře ugrilujte v páře (program Steam fry). Jako přílohu nakrájejte avokádo a rajčata. Smíchejte se zálivkou z citronové šťávy a olivového oleje.
Páteční večeře – Lehká omeleta s houbami a špenátem
- Ingredience:
- 6 vajec
- 200 g žampionů
- 100 g lístků špenátu
- Sůl, pepř, olivový olej
- Postup:
- Na velké pánvi osmahněte houby, přidejte špenát. Vlijte rozšlehaná vejce a opečte z obou stran.
Sobotní oběd – Pečené kuřecí stehno s dušenou mrkví
- Ingredience:
- 4 kuřecí stehna
- 4 mrkve
- Olivový olej, sůl, pepř
- Postup:
- Kuřecí stehna potřete olejem, okořeňte a upečte ve fritéze (Chicken, 20 minut). Mrkev poduste na pánvi s trochou olivového oleje a vody.
Sobotní večeře – Lilek, plněný čočkou a rajčaty
- Ingredience:
- 2 lilky
- 200 g červené čočky
- 2 rajčata, 2 stroužky česneku
- Olivový olej, sůl, pepř
- Postup:
- Lilky rozpulte a vydlabejte. Čočku uvařte, smíchejte s rajčaty a česnekem. Směsí naplňte lilky a zapečte ve fritéze (Air fry, 180 °C cca 20 minut)
Nedělní oběd – Pečená treska s batátovými hranolkami a špenátovým salátem
- Ingredience:
- 4 filety tresky
- 3 batáty
- 150 g čerstvého špenátu
- Olivový olej, citronová šťáva
- Postup:
- Do fritézy vložte batáty, nakrájené na hranolky a lehce nasolené je poprašte olivovým olejem (program French fry, 15 minut).
- Tresku opečte na pánvi z obou stran. Podávejte s čerstvým špenátem.
Nedělní večeře – Lehký salát z kuřete, polníčku, jablka a vlašských ořechů
- Ingredience:
- 2 kuřecí prsa
- 2 jablka
- 150 g polníčku
- 100 g vlašských ořechů
- Olivový olej, citronová šťáva
- Postup:
- Maso nakrájejte a vložte do fritézy (Chicken, 15 minut). Smíchejte s polníčkem, nakrájenými jablky a ořechy. Přidejte zálivku z olivového oleje a citronové šťávy.