<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Recepty proti podzimním depresím

min.

 

 

V článku „Bojujte proti podzimním depresím správným jídlem“, jsme si řekli, které potraviny zařadit do jídelníčku, abyste ve zdraví překonali podzimní splíny. Dneska si z těchto surovin připravíme několik jednoduchých pokrmů. Jednoduché ale neznamená, že nebudou dobré. Uvidíte, určitě si na nich pochutnáte!

Čokoláda a oříšky = dokonalé cookies

Ingredience:

  • 200 g kvalitní hořké čokolády (obsah kakaa minimálně 70 %)
  • 200 g třtinového cukru nebo panely
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 180 g másla
  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 150 g směsi ořechů
  • 2 vejce

Postup:

Máslo nechejte změknout. Přidejte k němu cukr a vajíčka. Důkladně promíchejte tak, aby se ingredience spojily. Přidejte mouku, prášek do pečiva, nasekané ořechy a na drobno nakrájenou nebo nastrouhanou čokoládu. Důkladně promíchejte. Z těsta tvarujte sušenky, které vyskládejte na plech. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15- 20 minut.

Náš tip:

Do těsta můžete přidat sušené nebo čerstvé ovoce, nejlépe lesní plody.

Domácí celozrnné bulky

Ingredience:

  • 5 lžic extra panenského olivového oleje
  • 1 balení sušeného droždí
  • 300 g celozrnné špaldové mouky
  • 200 ml vlažné vody
  • Himalájská sůl
  • kmín

Postup:

Do mísy vložte mouku, přidejte sušené droždí, olej, sůl a kmín. Přilijte vlažnou vodu a důkladně promíchejte tak, aby vám vzniklo vláčné těsto. Těsto nechejte kynout na teplém místě alespoň 1 hodinu. Z těsta tvarujte malé bochánky, které vyskládejte na plech a posypte hrubou solí a kmínem. Předehřejte si troubu na 180 °C. Bulky pečte přibližně 30 – 35 minut.

Náš tip:

Do těsta můžete přidat slunečnicová nebo chia semínka, která dodají vašemu tělu vitamíny a kvalitní tuky.

Fazolové ragú

Ingredience:

  • 300 g červených fazolí
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g vysokoprocentní šunky
  • 200 g mrkve
  • 200 g celeru
  • 50 g sušených rajčat
  • 200 g čerstvých rajčat
  • 1 rajský protlak
  • sůl
  • pepř
  • majoránka

Postup:

Do hrnce vložte fazole, na kostičky nakrájenou mrkev a celer, zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem a vařte do změknutí. Na oleji si mezitím osmažte na drobno nakrájenou cibuli, šunku, čerstvá rajčata a prolisovaný česnek. Směs přilijte k fazolím. Přidejte rajský protlak a na drobno nasekaná sušená rajčata. Dle potřeby osolte, opepřete a přidejte sušenou majoránku.

Náš tip:

Fazolové ragú podávejte s domácím celozrnným pečivem.