Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Salát nesalát
Brokolice, ředkvičky, pečená cizrna... Vyzkoušejte tenhle zvláštní a vynikající "nesalát", plný vitamínyů.
-
2 hrnky brokolice
-
1 hrnek plátků ředkviček
-
Pečená cizrna – 200 g cizrny, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, špetka soli, 2 lžíce sojové omáčky a 1 lžička agávového sirupu
-
Dresink – 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce tahini, 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce sojové omáčky, 6 lžic vody, 1 lžíce třtinového cukru, nasekaný stroužek česneku.
Nejprve si připravíme pečenou cizrnu – suroviny promícháme a rozložíme na pečicí papír na plechu. Pečeme cca 30 minut.
Mezitím v osolené vodě uvaříme brokolici a mixérem rozmixujeme přísady na dresing.
Ve větší míse pak smícháme ředkvičky, vařenou brokolici a pečenou cizrnu. Nakonec vše zalijeme dresingem.