Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Sous-vide vaření
28.1.2022
Sous-vide znamená v překladu „ve vakuu”. Sous-vide vaření se konečně dostává do normálních kuchyní a je čím dál oblíbenější. Vynikajicí kulinářské speciality si můžete doma připravit bez práce, bez obav a s radostí. Ale nejen to, díky sous-vide jíte mnohe
Co získáte vařením sous-vide?
-
Lepší chuť, vůni i vzhled jídla
Díky sous-vide zůstává připravovaným surovinám výrazná chuť, vůně i barva. Zelenina je křehká a svěží, maso voňavé a šťavnaté, s krásnou texturou. -
Zdravější pokrmy
Se sous-vide nedochází k úniku a odpaření živin, vitamínyů a zdravých látek. Zůstávají v připravovaných surovinách a prospívají tak našemu zdraví a imunitě. -
Úsporu peněz
Sous-vide pokrmy si můžete připravit najednou a do zásoby. Není tedy třeba umývat po každém vaření spoustu nádobí nebo opakovaně věnovat čas přípravě. Sous-vide vařiče mají tak nízkou spotřebu energie, že se jejich používání promítne i na úspoře financí v domácnosti. -
Víc času
Používáním chytrých sous-vide vařičů, jako je například G21 Akura nebo G21 Maestro, získáte i víc času pro sebe. Už nemusíte stát u plotny nebo nahlížet do trouby, díky chytré mobilní aplikaci G21 Smart Home přes WiFi ovládáte svou kuchyni na dálku a sous-vide lahůdky můžete začít připravovat, i když jste zrovna v práci nebo na výletě.
-
Nezaskočí vás nenadálá návštěva
Když po sous-vide vaření hotovo pokrmy rychle ochladíte a zamrazíte, máte je vždy po ruce a můžete je kdykoliv použít. Ani zapomenutý nákup nebo neohlášená návštěva vás tak nezaskočí. -
Gurmánské speciality vždy se skvělým výsledkem
Se sous-vide se nemusíte bát připálení nebo rozvaření jídla, stresovat se sledováním času nebo trávit hodiny v kuchyni s obavami o výsledek.
V čem metoda sous-vide spočívá?
Podstatou sous-vide vaření je dokonalé uzavření surovin ve vakuovém obalu. Jako obal se používají dva formáty:
-
Sáčky, které se po odsátí vzduchu vakuovačkou hermeticky uzavřou. Jejich předností je rychlejší manipulace, protože zatavit vakuovačkou musíte jen jeden konec.
-
Role, které vakuovačkou utěsníte na obou stranách. Výhodou rolí je, že si jejich velikost nastavíte podle potřeby a objemu vložených surovin.
Zavakuované obaly se syrovými, namarinovanými nebo předvařenými surovinami následně vložíte do nádoby s vodou, připojíte sous-vide vařič se zvoleným programem a o víc se nemusíte starat.
Jídla, připravená sous-vide vařením, pak buď hned podáváte nebo je rychle a krátce doupravíte – dokonalý šťavnatý steak zprudka opečete, aby jeho okraje získaly tu báječnou křupavost, kterou máte tak rádi, dezert přizdobíte, rybu pokapete citrónem a můžete servírovat.