<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Sous Vide vepřové tacos

min.

Jednou z mnoha výhod kterou nejde pomalému vařiči odepřít, je úspora času. Například tento recept s pomocí Akura G21 připravíte klidně přes noc. Zatím co vám se bude zdát o téhle dobrotě, on bude mít její přípravu zcela pod kontrolou.

 

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 1 kg vepřové plece

  • 8 kukuřičných tortil

  • 1 svazek koriandru

  • 1 cibuli (nakrájenou na kostičky)

  • limetka

Kořeniny

  • 1 lžičku sušené červené chilli papričky 

  • 1/4 lžičky sušeného česneku 

  • 1/4 lžičky mleté červené papriky 

  • 1/4 lžičky sušeného oregana 

  • 1 lžičku černého pepře

  • 1 lžičku drceného kmínu

  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

  1. Nastavte pomalý vařič Sous vide G21 Akura na teplotu 73,9 °C.

  2. Všechny kořeniny smíchejte a polovinou dochuťte vepřové plece. 

  3. Poté plece zavakuujte do vakuového sáčku a vložte do vodní lázně. Vařte 18 hodin.

  4. Po uplynutí doby vaření vyjměte vepřové plece ze sáčku a dobře osušte. Dochuťte zbývající směsí koření.

  5. Vložte do předehřáté trouby na 180 °C na 30-45 minut, dokud se nevytvoří křupavý povrch.

  6. Vyjměte z trouby a opatrně vepřové maso natrhejte.

  7. Položte vepřové maso na tortilly, dochuťte solí a pepřem, posypejte nasekanou cibulí a koriandrem! Na závěr můžete pokapat limetkovou šťávou.