Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Sous Vide vepřové tacos
Jednou z mnoha výhod kterou nejde pomalému vařiči odepřít, je úspora času. Například tento recept s pomocí Akura G21 připravíte klidně přes noc. Zatím co vám se bude zdát o téhle dobrotě, on bude mít její přípravu zcela pod kontrolou.
Na 4 porce budete potřebovat:
-
1 kg vepřové plece
-
8 kukuřičných tortil
-
1 svazek koriandru
-
1 cibuli (nakrájenou na kostičky)
-
limetka
Kořeniny
-
1 lžičku sušené červené chilli papričky
-
1/4 lžičky sušeného česneku
-
1/4 lžičky mleté červené papriky
-
1/4 lžičky sušeného oregana
-
1 lžičku černého pepře
-
1 lžičku drceného kmínu
-
sůl a pepř na dochucení
Postup:
-
Nastavte pomalý vařič Sous vide G21 Akura na teplotu 73,9 °C.
-
Všechny kořeniny smíchejte a polovinou dochuťte vepřové plece.
-
Poté plece zavakuujte do vakuového sáčku a vložte do vodní lázně. Vařte 18 hodin.
-
Po uplynutí doby vaření vyjměte vepřové plece ze sáčku a dobře osušte. Dochuťte zbývající směsí koření.
-
Vložte do předehřáté trouby na 180 °C na 30-45 minut, dokud se nevytvoří křupavý povrch.
-
Vyjměte z trouby a opatrně vepřové maso natrhejte.
-
Položte vepřové maso na tortilly, dochuťte solí a pepřem, posypejte nasekanou cibulí a koriandrem! Na závěr můžete pokapat limetkovou šťávou.