<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Středně propečený steak připravený metodou sous-vide
6.10.2021
min.
Steaky jsou skvělé na přípravu metodou sous vide, protože si je můžete uvařit přesně podle svých preferencí, aniž byste maso převařili nebo vysušili.
Ingredience
-
steak silný cca 3-4 cm
-
50 g máslo
-
snítka tymiánu
-
sůl pepř
Postup
-
Předehřejte vodní lázeň pomalého vařiče Sous vide G21 Akura na 60 °C.
-
Steak potřete solí a pepřem a vložte do vakuovacího sáčku spolu s máslem a větvičkou tymiánu a vakuově utěsněte vakuovačkou Onyx nebo Nefrit G21.
-
Ponořte sáček do vodní lázně a vařte přibližně 90 minut.
-
Po uvaření vyjměte steak ze sáčku. Šťávu můžete případně použít na přípravu omáčky.
-
Steaky dopečte z obou stran buď na grilu nebo na pánvi.
-
Nakonec dochuťte solí a pepřem.
Víc o vakuování a přípravě jídla metodou sous-vide se dočtete v článku Tipy pro vakuování a sous-vide vaření.