Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Sušené houby v zakysané smetaně
Hledáte chutný recept z hub? Připravte si s námi sušené houby v zakysané smetaně a vychutnejte si každé sousto.
Co budete potřebovat:
- 20 g sušených hříbků
- 1 šálek zakysané smetany
- 2 lžíce celozrnné mouky
- 40 g másla
- cibule
- citronová šťáva
- kopr
- mletý pepř
- sůl
1. Sušené houby propláchneme pod studenou vodou a vložíme do misky. Zalijeme je vodou a necháme stát 6 hodin. Po uplynutí této doby obsah mísy přelijeme přes cedník do hrnce a houby opláchneme. Znovu je dáme do vody, v níž se máčely, a vaříme.
2. Hotové houby vybereme z vody a houbový vývar odložíme stranou. Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a nakonec houby. Mírně zředíme vývarem a zalijeme horkou zakysanou smetanou.
3. Důkladně promícháme, dokud omáčka přestane být tekutá. Dochutíme solí, citronovou šťávou a prohřejeme. Pozor, omáčka už nesmí procházet varem. Vzniklý pokrm podáváme v menších talířcích a můžeme posypat koprem.
Přejeme vám dobrou chuť!