<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Svatomartinské rohlíčky
min.
Připravte si s námi tradiční svatomartinskou specialitu podle osvědčeného receptu. Na těchto ořechových rohlíčcích si opravdu pochutnáte!
Těsto:
- 10 lžic mléka
- 42 g čerstvých kvasnic
- 2 lžíce moučkového cukru
- 500 g hladké mouky
- 250 g másla
- 1 vejce
- špetku soli
Náplň:
- 150 g mletých vlašských ořechů
- 70 g moučkového cukru
- 20 g medu
- 2 lžíce rumu
- trochu mléka dle potřeby
Dokončení:
- 1 vejce na potření
- moučkový cukr na posypání
Jak na to:
- Do teplého mléka rozdrobte droždí, přidejte cukr a zamíchejte. Kvásek za 15 minut je dvojnásobný a zpěněný.
- Hladkou mouku, změklé máslo, vejce, špetku soli dejte do mísy a přidejte kvásek. Vypracujte hladké nelepivé těsto.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Těsto na vále rozdělte na 6 stejných kusů a vytvarujte je do bochánků.
- Na náplň smíchejte mleté ořechy s cukrem, medem, přidejte rum a trochu mléka, aby vznikla hustá kaše.
- Bochánek na pomoučeném vále rozválejte na kruh o průměru cca 15 cm a rádýlkem je rozkrájejte na osminy. Vezměte jeden trojúhelník, trochu jej rozválejte, na širší část dejte ½ lžičky ořechové náplně a zamotejte do rohlíčku. Rohlíček položte dostatečně od sebe na plech s pečícím papírem, tak aby spoj rohlíčku byl ležel na plechu a rohlíček vytvarujte ještě do půlměsíce.
- Stejně postupujte u všech bochánků a následně trojúhelníků.
- Rohlíčky na plechu potřete rozšlehaným vejcem a dejte je péct do trouby na 10 minut.
- Upečené rohlíčky nechte vychladnout na mřížce a následně pocukrujte a podávejte.