Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Zvěřinový guláš
Říká se, že připravit skutečně dobrý guláš je jedna z nejtěžších kuchařských disciplín. Tak schválně, s pomocníky od G21 Vitality a podle tohoto receptu se vám zaručeně povede!
Suroviny
-
600 g masa ze zvěřiny (srnčí, jelení, kančí)
-
200 ml červeného suchého vína
-
5 kuliček jalovce
-
2 ks hřebíčku
-
2 listy bobkového listu
-
2 červené cibule
-
1 lžíce panenského řepkového oleje
-
1 snítka tymiánu
-
400 ml hovězího vývaru
-
1 lžíce šípkové marmelády extra
-
1 lžíce koncentrovaného rajčatového protlaku
-
1 špetka kardamomu
-
špetka skořice
-
pepř
-
1 kousek hořké čokolády s minimálním obsahem 75% kakaa
-
sůl
-
2 lžíce sádla
-
2 lžíce hladké mouky
Postup
-
Maso nakrájíme na kostky a necháme je přes noc marinovat v červeném víně s rozdrcenými jalovcovými bobulemi, hřebíčkem a bobkovým listem.
-
Bezprostředně před pečením maso vyndáme z marinády, osušíme je kuchyňskými utěrkami a marinádu si dáme stranou.
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rozehřejeme pánev a na ní dáme olej. Opatrně zkusíme jestli je pánev dost rozpálená a to tak, že tam kápneme kapičku vody když začne olej prskat můžeme na pánev přidat maso, které opečeme dozlatova ze všech stran. Pozor aby se nám nepřipálilo.
-
Poté přidáme cibuli a tymián a krátce orestujeme. Potom přidáme rajčatový protlak, který také necháme chvilku orestovat, abychom jej zbavili kyselosti. Potom podlijeme vínem z marinády a vývarem. Přidáme lžičku marmelády a koření krom soli. Vaříme asi 45-60 minut do měkka.
-
Potom vyjmeme celé koření a vyndáme si i maso. Omáčku přecedíme přes síto a přidáme do ní čokoládu. Připravíme si sádlovou jíšku, do rozpuštěného másla vmícháme mouku a potom zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vrátíme zpět maso. Osolíme a opepříme podle chuti.