<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Zvěřinový guláš

min.

Říká se, že připravit skutečně dobrý guláš je jedna z nejtěžších kuchařských disciplín. Tak schválně, s pomocníky od G21 Vitality a podle tohoto receptu se vám zaručeně povede!

Suroviny

 

  • 600 g masa ze zvěřiny (srnčí, jelení, kančí)

  • 200 ml červeného suchého vína

  • 5 kuliček jalovce

  • 2 ks hřebíčku

  • 2 listy bobkového listu

  • 2 červené cibule

  • 1 lžíce panenského řepkového oleje

  • 1 snítka tymiánu

  • 400 ml hovězího vývaru 

  • 1 lžíce šípkové marmelády extra 

  • 1 lžíce koncentrovaného rajčatového protlaku

  • 1 špetka kardamomu

  • špetka skořice

  • pepř

  • 1 kousek hořké čokolády s minimálním obsahem 75% kakaa

  • sůl

  • 2 lžíce sádla

  • 2 lžíce hladké mouky

 

Postup

 

  1. Maso nakrájíme na kostky a necháme je přes noc marinovat v červeném víně s rozdrcenými jalovcovými bobulemi, hřebíčkem a bobkovým listem.

  2. Bezprostředně před pečením maso vyndáme z marinády, osušíme je kuchyňskými utěrkami a marinádu si dáme stranou.

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rozehřejeme pánev a na ní dáme olej. Opatrně zkusíme jestli je pánev dost rozpálená a to tak, že tam kápneme kapičku vody když začne olej prskat můžeme na pánev přidat maso, které opečeme dozlatova ze všech stran. Pozor aby se nám nepřipálilo. 

  4. Poté přidáme cibuli a tymián a krátce orestujeme. Potom přidáme rajčatový protlak, který také necháme chvilku orestovat, abychom jej zbavili kyselosti. Potom podlijeme vínem z marinády a vývarem. Přidáme lžičku marmelády a koření krom soli. Vaříme asi 45-60 minut do měkka. 

  5. Potom vyjmeme celé koření a vyndáme si i maso. Omáčku přecedíme přes síto a přidáme do ní čokoládu. Připravíme si sádlovou jíšku, do rozpuštěného másla vmícháme mouku a potom zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vrátíme zpět maso. Osolíme a opepříme podle chuti.