Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Arašídové máslo z nepražených arašídů
Arašídové máslo z pražených arašídů jsme již vyzkoušeli, ale co takhle nepražené syrové arašídy? Myslíte, že chuť bude stejná? Vyzkoušejte a uvidíte.
Recept
Ingredience:
- 1 kg nepražených nesolených arašídů
- himálajská sůl
- med nebo jiné přírodní sladidlo
Postup:
Nepražené arašídy je nejprve potřeba tepelně upravit. Připravte si hrnec s vodou, do kterého dejte arašídy. Vodu přiveďte k varu a vařte přibližně 40 minut. Uvařené vychladlé arašídy dejte do stolního mixéru a mixujte do té doby, než získáte zcela hladkou pastu. Arašídové máslo přendejte do jakékoliv nádoby. Pokud chcete sladké arašídové máslo, přidejte přírodní sladidlo dle chuti. Pokud máte naopak rádi slané arašídové máslo, přidejte himálajskou sůl dle chuti. Ochucené arašídové máslo dejte do lednice vychladit.
Náš tip:
Sladké arašídové máslo můžete použít na slepování vánočního cukroví.
Tabulka výživových hodnot:
Energetická hodnota v kJ / kcal |
25373 kJ / 6064 kcal |
Bílkoviny |
298 g |
Sacharidy |
75 g |
Z toho cukry |
39 g |
Tuky |
481 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny |
68 g |
Vláknina |
117 g |