Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Avokádové toasty
Co se vám vybaví, když řekneme „neuvěřitelně snadné a neuvěřitelně dobré” jídlo? Po přípravě dnešního receptu to bude jasné – avokádové tousty jsou top. Ve slané i sladko-slané variantě si je připravíte podle dnešního receptu. A pozor – najdete tam i super tip k výběru avokáda!
Ingredience
- 1ks kváskový chléb
- 2-3 ks avokádo
- 1 ks citron
- 2 PL kozí sýr
- Cherry rajčátka
- Jahody
- Olivový olej, parmezán
Skvělý tip na brunch nebo snídani
Tip na začátek:
Víte, jak poznáte zralé avokádo? Dobrým pomocníkem je stopka. Pokud nejde odloupnout, je avokádo nedozrálé. Pokud jde a avokádo je pod stopkou krásně žluté, zelené nebo zelenožluté, pak jde o dobře vyzrálý kus. Pokud je dužina pod stopkou hnědá, je to známka přezrálosti.
1. Avokádo vypeckujeme, rozmačkáme vidličkou, přidáme hrst strouhaného parmezánu, přidáme pár kapek citronové šťávy, olivového oleje a osolíme.
2. Nakrájíme si kváskový chléb a na sucho ho opečeme na pánvi, aby byl hezky křupavý.
3. Na připravené chlebíky si můžeme dát cokoliv podle chuti. My jsme zvolili cherry rajčátka, jahody a kozí sýr. Dobrou chuť!