Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Báječná domácí paštika 3 x jinak
Jste milovníkem paštik? Zapomeňte na ty kupované, u kterých nevíte, co přesně obsahují a připravte si s námi paštiku domácí. Nejen, že si budete jisti jejím složením, ale navíc si opravdu pochutnáte. Je libo játrovka s červeným vínem? Nebo paštika s čerst
Paštika s červeným vínem a rozmarýnem
Ingredience:
- 350 g hovězího masa
- 200 g vepřových jater
- 250 ml suchého červeného vína
- 250 ml smetany
- 1 snítka rozmarýnu
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička třtinového cukru
- Sůl
- Pepř
Na pánvi si rozehřejte sádlo, na kterém osmažte na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte pokrájené maso a játra. Zalijte vínem a duste do změknutí. Nakonec přilijte smetanu a vařte do zhoustnutí. Směs přendejte do nádoby mixéru, přidejte rozmarýn, česnek a cukr. Rozmixujte dohladka a směs dle chuti osolte a opepřete. Hotovou paštiku plňte do sklenic a uzavřete víčkem. Sklenice pak otočte dnem vzhůru a nechejte vychladnout. Paštiku skladujte v lednici.
Bylinková paštika
Ingredience:
- 500 g kuřecích jater
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g másla
- 2 lžíce rostlinného oleje
- Několik lístků čerstvé majoránky, oregana a šalvěje
- Sůl
- Pepř
Postup:
Na pánvi si rozehřejte olej, na kterém osmažte na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte pokrájená játra a restujte do změknutí. Játra přendejte do nádoby mixéru a přidejte česnek. Rozmixujte dohladka. Hotovou směs smíchejte s nasekanými bylinkami a dle chuti osolte a opepřete. Hotovou paštiku plňte do sklenic, zalijte rozpuštěným horkým máslem a uzavřete víčkem. Sklenice pak otočte dnem vzhůru a nechejte vychladnout. Paštiku skladujte v lednici.
Paštika s brusinkami a oříšky
Ingredience:
- 500 g kuřecích jater
- 5 plátků anglické slaniny
- 200 g másla
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule
- 100 g sušených brusinek
- 100 g vlašských ořechů
- ½ hrnku smetany
- Sůl
- Pepř
Postup:
Na pánvi si rozehřejte olej, na kterém osmažte na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte pokrájená játra, slaninu a směs zalijte smetanou. Dle chuti osolte a opepřete a restujte do změknutí. Směs přendejte do nádoby mixéru a rozmixujte dohladka. Paštiku smíchejte s brusinkami a nasekanými ořechy. Hotovou paštiku plňte do sklenic, zalijte rozpuštěným horkým máslem a uzavřete víčkem. Sklenice pak otočte dnem vzhůru a nechejte vychladnout. Paštiku skladujte v lednici.