Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Bulgur se sušenými houbami
Sezona sušení hub pomalu přichází. My vám přinášíme jeden vynikající a zdravý recept, který si jednoduše zamilujete.
V minulém článku jsme si řekli něco z teorie sušení hub. Dnes se pokusíme teorii přenést do praxe a připravíme si přímo vynikající pochoutku se sušenými hříbky. Žádnou vědu zde ale nehledejte, recept je sice jednoduchý, o to ale lépe chutná.
Recept
Ingredience:
- 150 g bulguru
- 100 g sušených hřibů
- 1 velká šalotka
- 50 g sušených rajčat
- 1 stroužek česneku
- Sůl
- Pepř
- Čerstvé bylinky
- Sýr na posypání
Postup:
Nejprve si v hrnci uvařte bulgur. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájenou šalotku, česnek, sušená rajčata a hřiby. Chvíli restujte. Do větší misky nasypte bulgur a přidejte orestované ingredience. Dle chuti osolte, opepřete a přidejte na drobno nasekané čerstvé bylinky. Před podáváním bulgur posypte vrstvou sýra.
Náš tip: Před podáváním bulgur vložte do zapékacích misek, posypte sýrem a slaninou, a dejte na 10 minut zapéct.
Tabulka výživových hodnot
Energetická hodnota v kJ / kcal |
2282 kJ / 524 kcal |
Bílkoviny |
44 g |
Sacharidy |
73 g |
Z toho cukry |
2 g |
Tuky |
10 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny |
1 g |
Vláknina |
23 g |