<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Chipsy bez výčitek aneb kedlubna a sušička potravin v hlavní roli
360 min.
1 porce
Nenáročné
Z trouby buď nebudou tak křupavé, nebo budou až příliš tvrdé. Proto při přípravě chipsů z kedlubny vsaďte na jistotu a použijte sušičku potravin.
Ingredience
- 1 střední kedluben
- 1/2 šálku jablečného octa
- 1 lžička mořské soli
Postup
-
Nakrájejte kedluben na co nejtenčí plátky. Zkrátíte tak nejen dobu sušení, ale výsledné chipsy budou křupavější.
-
Plátky vyskládejte na plech nebo do vhodné nádoby, zalijte octem a posypte solí.
-
Zakryjte je a nechte namočené asi 2 hodiny.
-
Poté je lehce osušte a jednotlivé plátky uložte na plata sušičky tak, aby se nepřekrývala a sušte do křupava.
TIP: Sušit můžete začít na vyšší teplotu, klidně i kolem 65 °C a po cca hodině snižte teplotu na 45 stupňů a sušte do křupava. |