<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Ciabatta s pestem

30 min.
4 porce
kuchtík

Dnes vám ukážeme, že není sendvič jako sendvič.

Připravte si výborný sendvič plný zeleniny, skvělého chuťově bohatého pesta a jemné mozzarelly. Hodí se i lehká zdravá večeře nebo skvělý oběd, který zvládnete sníst i za běhu. Ciabatta je tak dobrá, že se k receptu určitě budete vracet.

 

Co budete potřebovat:

 

Na náplň

  • 1 ks lilek
  • 1 ks menší cuketa
  • 2 pl olivového oleje
  • 2 ks papriky
  • 2 ks mozarelly
  • 4 ks ciabatty
  • 4 pl bazalkového pesta (rozmixovat 2 balení bazalky, česnek, olivový olej)
  • špetka soli

1. Nejdříve rozehřejeme troubu. Začneme rovnou tím, že si troubu necháme roztopit na 200 °C. Plech vyložíme pečícím papírem a jdeme na zeleninu.

2. Cuketu a lilek doporučujeme krájet na cca 3 mm silné plátky. Nebudou pak nikde padat. Papriky očistíme a rozčtvrtíme.

3. Vše rozložíme na pečící papír, pokapeme olivovým olejem a pečeme přibližně 20 minut, než zelenina začne chytat nazlátlou barvu.

 

 

4. Zchladlou ji pak vložíme do rozkrojené ciabatty, přidáme nakrájenou mozzarellu a pokapeme bazalkovým pestem.

 

 

5. Na přípravu pesta budete potřebovat 2 balení bazalky, česnek a olivový olej.

 

 

6. Výborně se k bagetě hodí guacamole. Rozmačkáme avokádo, přidáme k němu na jemno nakrájená rajčata, cibuli, prolisovaný česnek a dochutíme solí a šťávou z limetky.

7. Nezapomeňte na nasekané čerstvé bylinky, například bazalku či koriandr.

 

 

Dobrou chuť.