Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Ciabatta s pestem
Dnes vám ukážeme, že není sendvič jako sendvič.
Připravte si výborný sendvič plný zeleniny, skvělého chuťově bohatého pesta a jemné mozzarelly. Hodí se i lehká zdravá večeře nebo skvělý oběd, který zvládnete sníst i za běhu. Ciabatta je tak dobrá, že se k receptu určitě budete vracet.
Co budete potřebovat:
Na náplň
- 1 ks lilek
- 1 ks menší cuketa
- 2 pl olivového oleje
- 2 ks papriky
- 2 ks mozarelly
- 4 ks ciabatty
- 4 pl bazalkového pesta (rozmixovat 2 balení bazalky, česnek, olivový olej)
- špetka soli
1. Nejdříve rozehřejeme troubu. Začneme rovnou tím, že si troubu necháme roztopit na 200 °C. Plech vyložíme pečícím papírem a jdeme na zeleninu.
2. Cuketu a lilek doporučujeme krájet na cca 3 mm silné plátky. Nebudou pak nikde padat. Papriky očistíme a rozčtvrtíme.
3. Vše rozložíme na pečící papír, pokapeme olivovým olejem a pečeme přibližně 20 minut, než zelenina začne chytat nazlátlou barvu.
4. Zchladlou ji pak vložíme do rozkrojené ciabatty, přidáme nakrájenou mozzarellu a pokapeme bazalkovým pestem.
5. Na přípravu pesta budete potřebovat 2 balení bazalky, česnek a olivový olej.
6. Výborně se k bagetě hodí guacamole. Rozmačkáme avokádo, přidáme k němu na jemno nakrájená rajčata, cibuli, prolisovaný česnek a dochutíme solí a šťávou z limetky.
7. Nezapomeňte na nasekané čerstvé bylinky, například bazalku či koriandr.
Dobrou chuť.