<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Co po Silvestru aneb lék na novoroční kocovinu

Jak všichni víme, ráno po silvestru není zrovna dokonalé. Nenechte nic náhodě a místo růžového zázraku zvolte zdravější formu, jak se vrátit zpátky k životu.

Udělejte si silný vývar, nebo česnečku, která uleví vašemu žaludku. Díky Mixéru G21 Comfort máte hotovou polévku téměř bez práce.

 

Krémová česnečka

 

  • 2 lyžice masla

  • 2 lyžice olivového oleje

  • veľká cibuľa (ideálne biela alebo žltá) 

  • cesnak 1 palička (cca 12 strúčikov)

  • čerstvý tymián 3 vetvičky

  • 4 ks stredné brambory 

  • zeleninový vývar cca 500 ml

  • plnotučné mlieko cca 150 ml

  • soľ a biele mleté korenie

  • maslo (alebo olivový olej) a pečivo na krutóny

  • čerstvá hladkolistá petržlenová vňať a tymián na zdobenie

 

Všechny suroviny nakrájejte na kousky a kostičky v požadované velikosti a vložte vše do nádoby polévkovaru. Zapněte a za 20 minut můžete servírovat. Nemusíte stát u plotny, míchat ani mixovat.

 

 

Hovězí vývar

 

  • 1/2 zeler

  • 2.5 l voda

  • 1/2 pórek

  • 2 ks mrkev

  • 2 ks petržel

  • 4 ks bobkový list

  • 10 kuliček nové koření

  • 10 kuliček celé pepř

  • 500 g hovězí maso s kostí

 

Postup

 

  • Do hrnce nalijeme 2,5 l studené vody.

  • Hovězí maso omyjeme, vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Zeleninu očistíme a vložíme do hrnce s vařící vodou. Zeleninu nekrájíme, aby se příliš nerozvařila.

  • Koření nasypeme do sítka na koření a spolu s bobkovými listy přidáme k masu a zelenině.

  • Hovězí vývar necháme pomalu bublat (tzv. táhnout) asi 3 hodiny. Během této doby shromažďujeme pěnu, aby vývar zůstal čistý.

  • Po 3 hodinách vyjmeme, koření a maso.

  • Měso nakrájíme a přidáme do polévky.

  • Hovězí vývar dochutíme solí.

  • Na závěr hovězí vývar dozdobíme petrželkou.

  • Poctivý hovězí vývar můžeme podávat s nudlemi, které jsme si uvařili zvlášť, nebo jí vylepšit knedlíčky.