Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Co po Silvestru aneb lék na novoroční kocovinu
Jak všichni víme, ráno po silvestru není zrovna dokonalé. Nenechte nic náhodě a místo růžového zázraku zvolte zdravější formu, jak se vrátit zpátky k životu.
Udělejte si silný vývar, nebo česnečku, která uleví vašemu žaludku. Díky Mixéru G21 Comfort máte hotovou polévku téměř bez práce.
Krémová česnečka
-
2 lyžice masla
-
2 lyžice olivového oleje
-
veľká cibuľa (ideálne biela alebo žltá)
-
cesnak 1 palička (cca 12 strúčikov)
-
čerstvý tymián 3 vetvičky
-
4 ks stredné brambory
-
zeleninový vývar cca 500 ml
-
plnotučné mlieko cca 150 ml
-
soľ a biele mleté korenie
-
maslo (alebo olivový olej) a pečivo na krutóny
-
čerstvá hladkolistá petržlenová vňať a tymián na zdobenie
Všechny suroviny nakrájejte na kousky a kostičky v požadované velikosti a vložte vše do nádoby polévkovaru. Zapněte a za 20 minut můžete servírovat. Nemusíte stát u plotny, míchat ani mixovat.
Hovězí vývar
-
1/2 zeler
-
2.5 l voda
-
1/2 pórek
-
2 ks mrkev
-
2 ks petržel
-
4 ks bobkový list
-
10 kuliček nové koření
-
10 kuliček celé pepř
-
500 g hovězí maso s kostí
Postup
-
Do hrnce nalijeme 2,5 l studené vody.
-
Hovězí maso omyjeme, vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Zeleninu očistíme a vložíme do hrnce s vařící vodou. Zeleninu nekrájíme, aby se příliš nerozvařila.
-
Koření nasypeme do sítka na koření a spolu s bobkovými listy přidáme k masu a zelenině.
-
Hovězí vývar necháme pomalu bublat (tzv. táhnout) asi 3 hodiny. Během této doby shromažďujeme pěnu, aby vývar zůstal čistý.
-
Po 3 hodinách vyjmeme, koření a maso.
-
Měso nakrájíme a přidáme do polévky.
-
Hovězí vývar dochutíme solí.
-
Na závěr hovězí vývar dozdobíme petrželkou.
-
Poctivý hovězí vývar můžeme podávat s nudlemi, které jsme si uvařili zvlášť, nebo jí vylepšit knedlíčky.