Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Čokoládový pudink s banánovým krémem
Vaření metodou sous-vide se většinou zaměřuje na slaná jídla. Koneckonců je tento pomalý vařič neuvěřitelně oblíbený pro přípravu steaků a jiných kusů masa, což vede k úžasným výsledkům. Věděli jste ale, že můžete připravit i dezerty ve stylu sous vide?
Čokoládový pudink:
-
4 žloutky
-
2 hrnky plnotučného mléka
-
2 hrnky smetany ke šlehání
-
4 PL kukuřičného škrobu
-
1 hrnek krupicového cukru
-
½ hrnek kakaového prášku
-
½ lžičky soli
Banánový krém:
-
2 banány neloupané
-
4 žloutky
-
½ hrnek krupicového cukru
-
1 C plnotučného mléka
-
1 hrnek smetany ke šlehání
-
1 vanilkový lusk
-
Špetka soli
Postup
-
Nejdříve si připravte čokoládový pudink.
-
Nastavte pomalý vařič sous-vide Akura G21 na 83 °C.
-
Žloutky vyšlehejte do světlé pěny.
-
V samostatné misce smíchejte 2 lžíce mléka s kukuřičným škrobem, cukrem, kakaovým práškem,solí a smíchejte do pasty.
-
Poté přidejte pastu a zbytek mléka a smetany do vyšlehaných žloutků a důkladně promíchejte, dokud se nespojí.
-
Směs vložte do sous vide sáčku, uzavřete vakuovačkou Onyx nebo Nefrit a vařte ve vodní lázni 60 minut.
-
Po uvaření sáček vyjměte a dejte na čtyři hodiny do lednice.
Banánový krém:
-
Nastavte sous-vide Akura G21 na 83 °C a předehřejte troubu na 190 °C.
-
Banány pečte v troubě 20 minut,celé,ve slupce. Poté vyjměte a před oloupáním nechte 10 minut vychladnout.
-
Oloupané banány rozmačkejte v misce do hladka.
-
Do samostatné mísy přidejte žloutek a cukr a několik minut míchejte.
-
Vmíchejte mléko, smetanu, vyškrábaný vanilkový lusk a sůl a šlehejte další dvě minuty.
-
Smetanovou směs a rozmačkaný banán nalijte do sous-vide sáčku a uzavřete.
-
Jemně sáčkem zatřeste, aby se banán plně vmíchal do směsi, pak vařte ve vodní lázni 20 minut, obsah protřepejte v polovině a na konci znovu.
-
Nechte čtyři hodiny vychladit v lednici.
Odřízněte roh sáčku a vymačkejte pudink do čtyř servírovacích misek. Na pudink nalijte kopeček banánového krému a podle potřeby ozdobte čerstvým ovocem.