<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Cuketový chléb

min.

Jak nejlépe zpracovat cukety ze zahrádky? Pojďte si s námi upéct zdravý a chutný cuketový chlebík.

Co budeme potřebovat: 

  • 1 ½ hrnku nakrájené cukety
  • ¼ hrnku oleje (můžeme použít hroznový, slunečnicový nebo zeleninový)
  • ½ hrnku neslazeného jablečného pyré
  • ¾ hrnku třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 2 ¼ hrnku hladké mouky (může být i polohrubá)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • ¾ lžičky soli
  • 1 lžíce skořice

 

Předehřejeme troubu na 170 °C a vymažeme formu na chléb. Do menší mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a skořici a důkladně promícháme. Do další mísy, která by měla být větší, nalijeme olej, jablečné pyré, přidáme cukr, vejce a vanilku a prošleháme. Abyste si ušetřili čas a námahu, můžete použít jednoho z našich kuchyňských robotů G21

Cuketový chlebík

 

Obsah z malé mísy nasypeme do velké a proměníme ingredience v lepivé těsto. Poté přidáme cuketu a opět mícháme, dokud se se zbytkem přísad nespojí. Těsto vlijeme do chlebové formy a jeho vršek posypeme třtinovým cukrem. Pečeme přibližně 60 až 65 minut. Hotový chléb poznáme pomocí špejle, kterou zapíchneme do těsta. Jakmile ji vytáhneme čistou, cuketový chleba je hotový.

Chleba z cukety

Doporučení: Před nakrájením necháme chléb vychladit. V pokojové teplotě uchováváme 2 dny a v lednici nám vydrží cca 1 týden.

 

Přejeme vám dobrou chuť!