<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Dostali jste k Vánocům sušičku potravin?

min.

Pokud ano, pak pro vás máme několik tipů na naše nejoblíbenější recepty. Vyzkoušejte ořechové tyčinky, hovězí jerky nebo domácí zeleninovou podravku.

 

Sušené hovězí maso

Ingredience:

  • 1 kg kvalitního hovězího masa
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • Oblíbené koření

Postup:

Maso důkladně umyjte a vložte na 1 hodinu do mrazáku (maso se vám bude lépe krájet na tenké plátky). Maso poté nakrájejte na 0,5 cm plátky, které naložte do marinády z oleje, soli, pepře a koření. Nechejte v lednici 24 hodin marinovat. Plátky masa poté rozprostřete na sušící plata v sušičce potravin a sušte při teplotě 70 °C přibližně 6 až 8 hodin.

Ořechové tyčinky

Ingredience:

  • 2 jablka
  • 4 datle
  • 1 hrst ořechů dle chuti
  • 2 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • 1 lžička chia semínek

Postup:

Jablka umyjte, rozkrojte a zbavte jádřinců. Jablka vložte do nádoby mixéru, přidejte datle a rozmixujte dohladka. Směs přendejte do misky, přidejte nasekané ořechy, med a chia semínka. Důkladně promíchejte. Směs přendejte na teflonovou sušící vložku, kterou vložte do sušičky potravin. Sušte při teplotě 42 °C 8 až 10 hodin. Po usušení placku nakrájejte na tyčinky, které můžete pokapat rozpuštěnou čokoládou s obsahem kakaa minimálně 80 %.

Domácí zeleninová podravka

Ingredience:

  • 1 celer
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 2 cibule
  • 2 červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • Libeček
  • Pažitka
  • Himalájská sůl

Postup:

Zeleninu důkladně umyjte a očistěte. Zeleninu poté nastrouhejte na jemném struhadle a přendejte na teflonové sušící vložky, které vložte do sušičky potravin. Sušte při teplotě 42 °C přibližně 4 hodiny. Nasušenou zeleninu poté smíchejte se solí a přendejte do vhodné nádoby.

Ovocné placky

Ingredience:

  • 1 banán
  • 1 jablko
  • 1 avokádo
  • 1 kiwi
  • 2 čajové lžičky chia semínek
  • 1 lžíce drcených kakaových bobů
  • 1 lžíce datlového sirupu

Postup:

Ovoce umyjte, očistěte a vložte do nádoby mixéru. Rozmixujte na hladkou kaši, kterou přendejte do misky. Přidejte zbylé ingredience a důkladně promíchejte. Směs nalijte na teflonové vložky, které vložte do sušičky potravin. Sušte při teplotě 42 °C přibližně 10 až 12 hodin.