Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Dýňový koláč
Dýňová sezóna je zahájená. Pokud už vás nebaví neustále vařit jen dýňovou polévku, máme pro vás dokonalý recept na dýňový koláč, který zvládne naprosto každý.
Suroviny
-
400 g dýně
-
250 g moučkového cukru
-
2 ks vejce
-
1 ks listové těsto
-
1 ks zakysaná smetana
-
1 ks pomeranč
-
1 lžička skořice
-
2 ks hřebíček
-
½ lžičky zázvoru
Postup
-
Dýni očistíme, zbavíme jader a dužinu povaříme v hrnci. Přidáme polovinu cukru, pomerančovou šťávu, a necháme vařit, než dýně změkne.
-
Jakmile začne dýně zkaramelizovat, hrnec odstavíme a dýni rozmixujeme na pyré.
-
Zatím si rozválíme listové těsto a vložíme do formy na koláče.
-
Těsto propícháme vidličkou.
-
V míse ušleháme celá vejce se smetanou, zbylým cukrem, skořicí, sušeným zázvorem a hřebíčky a postupně přimícháme pyré.
-
Směs rovnoměrně rozetřeme na připravený korpus a pečeme na 200 stupňů zhruba půl hodiny do zlatova.