<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Hříbkové risotto ze sušených hub
min.
Rostou? Rostou. A jestli už máte nasušeno, připravte si s námi lahodné risotto se sušenými houbami.
Ingredience:
- 100 g sušených hříbků (nebo jiných lesních hub)
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g rýže Arborio
- cca 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml suchého bílého vína
- 60 g parmazánu
- máslo
- sůl a pepř
- petržel (na ozdobu)
- olivový olej
Postup:
Sušené houby namočte do teplé vody na 30 minut, pak je nakrájejte na menší kousky.
V hlubší pánvi na olivovém oleji osmažte najemno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nejsou sklovité. Přidejte rýži a restujte, dokud není rýže průhledná.
Přidejte k ní namočené houby a postupně přilévejte vývar a víno. Pořád míchejte a podlévejte tak dlouho, dokud není rýže „al dente”.
Přidejte plátek másla a parmazán a míchejte, dokud risotto nezíská krásně krémovou konzistenci. Dochuťte solí a pepřem.
Risotto servírujte teplé, posypané nastrouhaným parmazánem a nasekanou petrželí.