<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Jarní nádivka
min.
Tradiční jídlo, které najdete během Velikonoc v českých domácnostech. Ačkoli se tomu říká nádivka, připravuje se i samostatně. Plnka může být s masem nebo vegetariánská. Lze použít také mnoho různých bylin.
Ingredience
-
10 starších rohlíků
-
6 vajec
-
400 g uzeného masa
-
50 g rozpuštěného másla
-
sůl
-
špetka muškátového oříšku
-
hrst nasekaných bylin – kopřiva, petržel, libeček
-
mandle
Postup
- Nakrájejte rohlíky na malé kostky a namočte je do mléka.
- Oddělte žloutky od bílků.
- Smíchejte máslo se žloutky, přidejte rohlíky, sůl, muškátový oříšek a nasekané bylinky. Přidejte také nakrájené maso.
- Z bílků vyšlehejte sníh a přidejte ke směsi.
- Vložte směs do pekáče vymaštěného máslem a posypte nasekanými mandlemi.
- Pečte cca 30 minut při 180 °C nebo do zhnědnutí.
My už se na ní nemůžeme dočkat. A vy? Vyzkoušíte podle našeho receptu, nebo máte svůj osvědčený? Budeme rádi, když se o něj s námi podělíte.