<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Jarní nádivka

30.8.2021

VejceBylinky

min.

Tradiční jídlo, které najdete během Velikonoc v českých domácnostech. Ačkoli se tomu říká nádivka, připravuje se i samostatně. Plnka může být s masem nebo vegetariánská. Lze použít také mnoho různých bylin.

Ingredience

  • 10 starších rohlíků

  • 6 vajec

  • 400 g uzeného masa

  • 50 g rozpuštěného másla

  • sůl

  • špetka muškátového oříšku

  • hrst nasekaných bylin – kopřiva, petržel, libeček

  • mandle

Postup

  1. Nakrájejte rohlíky na malé kostky a namočte je do mléka.
  2. Oddělte žloutky od bílků.
  3. Smíchejte máslo se žloutky, přidejte rohlíky, sůl, muškátový oříšek a nasekané bylinky. Přidejte také nakrájené maso.
  4. Z bílků vyšlehejte sníh a přidejte ke směsi.
  5. Vložte směs do pekáče vymaštěného máslem a posypte nasekanými mandlemi.
  6. Pečte cca 30 minut při 180 °C nebo do zhnědnutí.

My už se na ní nemůžeme dočkat. A vy? Vyzkoušíte podle našeho receptu, nebo máte svůj osvědčený? Budeme rádi, když se o něj s námi podělíte.