Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Je libo domácí tataráček?
Velmi často se stává, že nám píšete dotazy na naše odšťavňovače G21 Chamber a Gourmet. Ptáte se, co se s nimi dá vše vyrábět. Na váš popud jsme tedy sepsali pár tipů a triků našich zákazníků, které vám pomohou na cestě za dokonalou souhrou chutí. Poradíme
Víte, že výsadou odšťavňovačů G21 Gourmet a Chamber není pouhopouhá výroba zeleninové a ovocné šťávy? A víte také to, že se s nimi dají vykouzlit naprosto dokonalé dobroty, po kterých se vám budou dělat boule nejen za ušima?
Připravte si lahůdky, které by vás v souvislosti s odšťavňovačem nenapadly. Využijte svého pomocníka G21 naplno.
Je libo tataráček?
Ano, jsme sice web, zaměřený na zdravou stravu, ale co by mělo být na tataráku nezdravého, pokud je vyroben z prvotřídních surovin? Maso = bílkoviny, kečup, cibule = zelenina, olivový olej = kvalitní tuky a tak dále. Tak jdeme na to? Rozhodně!
Přípravu nepodceňujte! Vyberte si kvalitní a především čerstvé hovězí, případně rybí maso. Se správným výběrem vám dokonce pomůžeme, koukněte na náš detektor čerstvosti masa, který je schopen odhalit nejen maso zkažené, ale především maso, které se kazit teprve začíná. Vždyť zrovna u tataráku je kvalita masa to nejdůležitější! Tak, to bychom měli maso, další ingredience necháme zcela na vašich chutích a fantazii. My jsme si oblíbili kombinaci hovězího masa, kapari, jarní cibulky, mletých vlašských ořechů, domácího kečupu a cuketové hořčice. Nezní to skvěle?
Připravte si odšťavňovač s nástavcem na výrobu mletého masa a kouzlo může začít. Jednoduše jej zapněte a maso pomalu vkládejte. Melte do té doby, než dosáhnete požadované konzistence. Někdo preferuje pocit masa v ústech, někdo raději ocení jemnou chuť a konzistenci. Již po prvním pomletí bude maso krásně vláčné a nadýchané. Pokud by se vám přeci jen nezdála hustota, maso prožeňte odšťavňovačem znovu. Věřte, že po druhém pomletí nebudete vědět, zda vyrábíte mleté maso nebo máslo. Smíchejte všechny suroviny, dochuťte solí, pepřem, čerstvými bylinkami, Tamari omáčkou a užívejte si tu dokonalou souhru chutí a barev.
Raději byste RAW verzi?
Ale ano, proč ne! Místo masa můžete použít například čerstvá rajčátka, cuketu nebo lilek. Zkrátka a jednoduše místo masa použijte zeleninu. Pozor, rajčata předem zbavte tekuté části se semínky, která by vytvořila příliš tekutou konzistenci. Postup výroby je zcela totožný a výsledek chuťově perfektní.
Příště se můžete tšit na rostlinná mléka, másla, zmrzlinu a skvělé bezlepkové nudle. Už se vám sbíhají chutě? :)