<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Koblížky
min.
Dochází vám nápady, jakou pochoutku si udělat v horkovzdušné fritéze? Pojďte si s námi připravit lahodné koblihy a rozšiřte svou sbírku receptů.
Co budeme potřebovat:
-
1 špetka soli
-
60 g másla
-
3 – 4 lžíce rumu
-
4 žloutky
-
250 ml mléka
-
40 g droždí
-
50 g cukru moučka
-
1 balíček vanilkového cukru
-
500 g hladké mouky
- Připravíme si mísu a nalijeme do ní polovinu vlažného mléka. Rozdrobíme droždí a spolu s vanilkovým cukrem ho přisypeme do mléka. Misku přikryjeme utěrkou a necháme kvasit.
- Máslo rozehřejeme, dokud se nám nevytvoří pěna.
- Máslo, žloutky, cukr, mouku, zbytek vlažného mléka, rum a kvásek rozšleháme pomocí kuchyňského robota. Suroviny důkladně zpracujeme, dokud nevytvoříme hladké těsto.
- Posypeme stěny misky moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout. Přibližně po 30 minutách těsto zdvojnásobí svůj objem.
- Těsto vyválíme na plát. Najdeme si kulatou skleničku a vykrájíme z těsta kolečka.
- Do fritézy dáme trochu oleje a předehřejeme ji na 180 °C. Poté do ní umístíme kolečka těsta a necháme je po dobu 8 minut smažit.
- Před podáváním koblížky pocukrujeme.
Přejeme vám dobrou chuť!