<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Koblížky

min.

Dochází vám nápady, jakou pochoutku si udělat v horkovzdušné fritéze? Pojďte si s námi připravit lahodné koblihy a rozšiřte svou sbírku receptů.

Co budeme potřebovat:

  • 1 špetka soli

  • 60 g másla

  • 3 – 4 lžíce rumu

  • 4 žloutky

  • 250 ml mléka

  • 40 g droždí

  • 50 g cukru moučka

  • 1 balíček vanilkového cukru

  • 500 g hladké mouky

 

  1. Připravíme si mísu a nalijeme do ní polovinu vlažného mléka. Rozdrobíme droždí a spolu s vanilkovým cukrem ho přisypeme do mléka. Misku přikryjeme utěrkou a necháme kvasit.
  2. Máslo rozehřejeme, dokud se nám nevytvoří pěna. 
  3. Máslo, žloutky, cukr, mouku, zbytek vlažného mléka, rum a kvásek rozšleháme pomocí kuchyňského robota. Suroviny důkladně zpracujeme, dokud nevytvoříme hladké těsto.
  4. Posypeme stěny misky moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout. Přibližně po 30 minutách těsto zdvojnásobí svůj objem.
  5. Těsto vyválíme na plát. Najdeme si kulatou skleničku a vykrájíme z těsta kolečka.
  6. Do fritézy dáme trochu oleje a předehřejeme ji na 180 °C. Poté do ní umístíme kolečka těsta a necháme je po dobu 8 minut smažit.
  7. Před podáváním koblížky pocukrujeme.

Přejeme vám dobrou chuť!