<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Krémová houbová polévka

min.

Nic nezasytí tak, jako velká miska krémové houbové polévky.

Suroviny

 

  • 50 g sušených hub

  • máslo

  • 1/2 hrnku mleté ​​šalotky

  • 3 prolisované stroužky česneku

  • 1/2 hrnku mouky

  • 1/3 hrnku suchého sherry

  • pepř

  • 4 hrnky kuřecího nebo zeleninového vývaru

  • 1 lžička provensálských bylinek

  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu

  • 2 bobkové listy

  • 1 lžička soli a více podle chuti

  • 1/2 hrnky husté smetany

  • 1/4 hrnku jemně nasekané petrželky

  • 1/4 šálku nakrájené pažitky

 

Postup

 

  1. Sušené houby namočte do vody a nechte 30 minut máčet.

  2. Po 30 minutách sceďte houby a ponechte si alespoň jeden šálek houbové tekutiny.

  3. Zahřejte 3 lžíce másla v pánvi na středně mírném ohni. Smažte šalotku, dokud nezměkne, přidejte česnek a ještě minutu restujte.

  4. Přidejte houby a 10 minut vařte.

  5. Poté nalijte do hrnce 1/3 šálku suchého sherry.

  6. Do hrnce vložte zbývající 3 lžíce másla a míchejte, dokud se nerozpustí. Přisypte mouku a míchejte, dokud nejsou všechny houby dobře obalené, čímž vznikne jíška. Vařte 2 až 3 minuty.

  7. Vlijte jeden šálek odložené vody z hub a promíchávejte, dokud se mouka nerozpustí ve vodě a nezůstanou žádné hrudky. Nezapomeňte přidat kuřecí vývar. Míchejte, dokud se dobře nezapracuje.

  8. Okořeňte provensálskými bylinkami, sušeným tymiánem, bobkovými listy a solí.

  9. Přikryjte a vařte 20 minut.

  10. Poté odstraňte bobkové listy a vmíchejte 1/2 šálku husté smetany ke šlehání. Dochuťte černým pepřem a solí podle chuti.