<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Lehké letní dezerty

min.

Připravte si s námi dezerty, které osvěží tělo a nadchnou chuťové buňky.

Jahodové tiramisu

  • 500 g čerstvých jahod
  • 250 g mascarpone
  • 200 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g cukru
  • dlouhé cukrářské piškoty
  • 1 lžíce citronové šťávy

Jahody omyjte, očistěte a rozmixujte na pyré. Přidejte citronovou šťávu a 50 g cukru.

Mascarpone vyšlehejte s tvarohem a 50 g cukru, až vznikne hladký krém.

Piškoty namáčejte v jahodovém pyré a vrstvěte je do formy. Na piškoty naneste vrstvu krému.

Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience. Poslední vrstva by měla být krémová.

Dejte do lednice minimálně na 4 hodiny, ideálně přes noc, aby se chutě prolnuly.

Citronový sorbet

  • 4 citrony (šťáva a kůra)
  • 200 ml vody
  • 150 g cukru
  • 1 bílek

Ve vodě rozpusťte cukr a přiveďte k varu. Nechte vychladnout.

Přidejte citronovou šťávu a nastrouhanou kůru z citronů.

Směs nalijte do mrazicí nádoby a dejte do mrazáku.

Po hodině směs promíchejte vidličkou, aby se netvořily velké krystaly ledu.

Po dalších 2 hodinách přidejte vyšlehaný bílek a znovu zamíchejte. Nechte zmrazit úplně.

Mangový mousse

  • 2 zralá manga
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 plátky želatiny

Mango oloupejte a rozmixujte na hladké pyré. Přidejte citronovou šťávu a cukr.

Želatinu namočte do studené vody na 5 minut, pak ji rozpusťte v troše horké vody.

Želatinu vmíchejte do mangového pyré.

Smetanu vyšlehejte do tuha a opatrně ji vmíchejte do pyré.

Nalijte do sklenic a dejte do lednice na minimálně 2 hodiny.

Letní ovocný salát s jogurtem

  • 1 broskev
  • 1 nektarinka
  • 1 banán
  • 1 hrst borůvek
  • 1 hrst malin
  • 200 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce medu
  • pár lístků máty

Ovoce omyjte a nakrájejte na kousky.

V míse smíchejte jogurt s medem.

Přidejte nakrájené ovoce a jemně promíchejte.

Podávejte ozdobené lístky máty.

Kokosový chia puding

  • 400 ml kokosového mléka
  • 4 lžíce chia semínek
  • 2 lžíce javorového sirupu nebo medu
  • ovoce dle chuti (mango, jahody, borůvky)

Kokosové mléko smíchejte s chia semínky a javorovým sirupem.

Nechte v lednici přes noc nebo minimálně 4 hodiny, aby semínka nabobtnala a vytvořila pudingovou konzistenci.

Podávejte s čerstvým ovocem dle chuti.

Užijte si přípravu a především ochutnávku těchto osvěžujících letních dezertů!