Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Lehké letní dezerty
6.8.2024
Připravte si s námi dezerty, které osvěží tělo a nadchnou chuťové buňky.
Jahodové tiramisu
- 500 g čerstvých jahod
- 250 g mascarpone
- 200 g nízkotučného tvarohu
- 100 g cukru
- dlouhé cukrářské piškoty
- 1 lžíce citronové šťávy
Jahody omyjte, očistěte a rozmixujte na pyré. Přidejte citronovou šťávu a 50 g cukru.
Mascarpone vyšlehejte s tvarohem a 50 g cukru, až vznikne hladký krém.
Piškoty namáčejte v jahodovém pyré a vrstvěte je do formy. Na piškoty naneste vrstvu krému.
Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience. Poslední vrstva by měla být krémová.
Dejte do lednice minimálně na 4 hodiny, ideálně přes noc, aby se chutě prolnuly.
Citronový sorbet
- 4 citrony (šťáva a kůra)
- 200 ml vody
- 150 g cukru
- 1 bílek
Ve vodě rozpusťte cukr a přiveďte k varu. Nechte vychladnout.
Přidejte citronovou šťávu a nastrouhanou kůru z citronů.
Směs nalijte do mrazicí nádoby a dejte do mrazáku.
Po hodině směs promíchejte vidličkou, aby se netvořily velké krystaly ledu.
Po dalších 2 hodinách přidejte vyšlehaný bílek a znovu zamíchejte. Nechte zmrazit úplně.
Mangový mousse
- 2 zralá manga
- 200 ml smetany ke šlehání
- 50 g cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 plátky želatiny
Mango oloupejte a rozmixujte na hladké pyré. Přidejte citronovou šťávu a cukr.
Želatinu namočte do studené vody na 5 minut, pak ji rozpusťte v troše horké vody.
Želatinu vmíchejte do mangového pyré.
Smetanu vyšlehejte do tuha a opatrně ji vmíchejte do pyré.
Nalijte do sklenic a dejte do lednice na minimálně 2 hodiny.
Letní ovocný salát s jogurtem
- 1 broskev
- 1 nektarinka
- 1 banán
- 1 hrst borůvek
- 1 hrst malin
- 200 g bílého jogurtu
- 1 lžíce medu
- pár lístků máty
Ovoce omyjte a nakrájejte na kousky.
V míse smíchejte jogurt s medem.
Přidejte nakrájené ovoce a jemně promíchejte.
Podávejte ozdobené lístky máty.
Kokosový chia puding
- 400 ml kokosového mléka
- 4 lžíce chia semínek
- 2 lžíce javorového sirupu nebo medu
- ovoce dle chuti (mango, jahody, borůvky)
Kokosové mléko smíchejte s chia semínky a javorovým sirupem.
Nechte v lednici přes noc nebo minimálně 4 hodiny, aby semínka nabobtnala a vytvořila pudingovou konzistenci.
Podávejte s čerstvým ovocem dle chuti.
Užijte si přípravu a především ochutnávku těchto osvěžujících letních dezertů!