<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Letní saláty plné chuti – lehká a zdravá jídla pro horké dny
min.
Když teploty stoupají, těžká a horká jídla nejsou tak lákavá. Letní saláty jsou ideálním řešením – jsou lehké, osvěžující a plné vitamínů. Zde je několik receptů na chutné letní saláty.
Melounový salát s fetou a mátou
Tento salát kombinuje sladkost melounu s krémovou fetou a osvěžující mátou.
Ingredience:
- 4 šálky melounu nakrájeného na kostičky
- 1 šálek drobně nakrájené fetty
- Pár lístků čerstvé máty
- Šťáva z jednoho citronu
- Sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Smíchejte meloun, fetu a mátu v míse.
- Zakápněte citronovou šťávou.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Podávejte vychlazené.
Letní rajčatový salát s avokádem a bazalkou
Jednoduchý, ale chutný salát, který zvýrazní chuť čerstvých rajčat.
Ingredience:
- 4 středně velká rajčata, nakrájená na plátky
- 2 avokáda, nakrájená na kostičky
- Pár lístků čerstvé bazalky
- 2 lžíce olivového oleje
- Šťáva z jednoho citronu
- Sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Smíchejte rajčata, avokádo a bazalku v míse.
- Zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Podávejte ihned.
Salát s quinoa a grilovanou zeleninou
Tento salát je bohatý na bílkoviny a skvěle zasytí.
Ingredience:
- 1 šálek vařené quinoi
- 1 cuketa, nakrájená na plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 červená cibule, nakrájená na plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balzamikového octa
- Sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Grilujte cuketu, papriku a cibuli do měkka.
- Smíchejte grilovanou zeleninu s quinoou.
- Zakápněte olivovým olejem a balzamikovým octem.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Podávejte teplé nebo studené.
Broskvový salát s rukolou a kozím sýrem
Tento salát kombinuje sladkost broskví s pikantností rukoly a krémovým kozím sýrem.
Ingredience:
- 4 zralé broskve, nakrájené na plátky
- 2 šálky rukoly
- 1/2 šálku rozdrobeného kozího sýra
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce medu
- Šťáva z jednoho citronu
- Sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Smíchejte broskve, rukolu a kozí sýr v míse.
- Zakápněte olivovým olejem, medem a citronovou šťávou.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Podávejte ihned.
Užijte si tyto lehké a osvěžující letní saláty, které jsou ideální pro horké dny.