<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Letní saláty plné chuti – lehká a zdravá jídla pro horké dny

min.

Když teploty stoupají, těžká a horká jídla nejsou tak lákavá. Letní saláty jsou ideálním řešením – jsou lehké, osvěžující a plné vitamínů. Zde je několik receptů na chutné letní saláty.

Melounový salát s fetou a mátou

Tento salát kombinuje sladkost melounu s krémovou fetou a osvěžující mátou.

Ingredience:

  • 4 šálky melounu nakrájeného na kostičky
  • 1 šálek drobně nakrájené fetty
  • Pár lístků čerstvé máty
  • Šťáva z jednoho citronu
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Smíchejte meloun, fetu a mátu v míse.
  2. Zakápněte citronovou šťávou.
  3. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Podávejte vychlazené.

 

Letní rajčatový salát s avokádem a bazalkou

Jednoduchý, ale chutný salát, který zvýrazní chuť čerstvých rajčat.

Ingredience:

  • 4 středně velká rajčata, nakrájená na plátky
  • 2 avokáda, nakrájená na kostičky
  • Pár lístků čerstvé bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Šťáva z jednoho citronu
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Smíchejte rajčata, avokádo a bazalku v míse.
  2. Zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou.
  3. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Podávejte ihned.

 

Salát s quinoa a grilovanou zeleninou

Tento salát je bohatý na bílkoviny a skvěle zasytí.

Ingredience:

  • 1 šálek vařené quinoi
  • 1 cuketa, nakrájená na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 červená cibule, nakrájená na plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Grilujte cuketu, papriku a cibuli do měkka.
  2. Smíchejte grilovanou zeleninu s quinoou.
  3. Zakápněte olivovým olejem a balzamikovým octem.
  4. Osolte a opepřete podle chuti.
  5. Podávejte teplé nebo studené.

 

Broskvový salát s rukolou a kozím sýrem

Tento salát kombinuje sladkost broskví s pikantností rukoly a krémovým kozím sýrem.

Ingredience:

  • 4 zralé broskve, nakrájené na plátky
  • 2 šálky rukoly
  • 1/2 šálku rozdrobeného kozího sýra
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • Šťáva z jednoho citronu
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Smíchejte broskve, rukolu a kozí sýr v míse.
  2. Zakápněte olivovým olejem, medem a citronovou šťávou.
  3. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Podávejte ihned.

 

 

Užijte si tyto lehké a osvěžující letní saláty, které jsou ideální pro horké dny.