<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Linecké cukroví

120 min.
60 porcí
kuchař

Dnes pro vás máme recept na další cukroví, které si už můžete připravit.

Linecké patří k vánoční klasice, ovšem to naše je vylepšené. Schválně vyzkoušejte skvělý recept od @maruskaveg a na pomoc si klidně přivolejte pomocníka. Kuchyňský robot Promesso už ví, jak na to a práce se nebojí.

 

Tip na úvod: Pro snadnější tvoření těsta si tuk z ledničky vydnáme alespoň půl hodiny předem  a necháme povolit.

 

Co budeme potřebovat?

  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 250 g Alsanu (popř. i jiného rostlinného tuku)
  • 100 g moučkového cukru
  • 60 g slunečnicového oleje
  • 1 pl kukuřičného škrobu
  • 1 pl citronové kůry
  • ½ čl mleté vanilky
  • Ovocnou marmeládu s kapkou rumu na slepení.

 

1. Všechny sypké ingredience prosejeme přes síto do mísy.

2. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme v jednotné těsto, které bude držet hezky u sebe a nebude lepit.

3. Dáme do krabičky či pytlíku a necháme v lednici odležet alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.

4. Poté těsto rozdělíme na 4 části. Každou část vyválíme na přibližně 3 mm tlustou placku.

5. Z té vykrajujeme totožné tvary a v každém druhém kousku vykrojíme otvor, kterým bude vidět marmeláda. Vykrojené tvary dáváme na plech s pečícím papírem.

6. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 13 minut na 170 °C. Záleží na tom, jak jsou kousky silné a také, jak peče trouba. Vyndáme je, když začnou vonět a lehce zlátnout.

7. Po vychladnutí slepíme jednotlivé kousky marmeládou.

Dobrou chuť!