Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Linecké cukroví
9.12.2021
Dnes pro vás máme recept na další cukroví, které si už můžete připravit.
Linecké patří k vánoční klasice, ovšem to naše je vylepšené. Schválně vyzkoušejte skvělý recept od @maruskaveg a na pomoc si klidně přivolejte pomocníka. Kuchyňský robot Promesso už ví, jak na to a práce se nebojí.
Tip na úvod: Pro snadnější tvoření těsta si tuk z ledničky vydnáme alespoň půl hodiny předem a necháme povolit.
Co budeme potřebovat?
- 200 g hladké špaldové mouky
- 200 g hladké mouky
- 250 g Alsanu (popř. i jiného rostlinného tuku)
- 100 g moučkového cukru
- 60 g slunečnicového oleje
- 1 pl kukuřičného škrobu
- 1 pl citronové kůry
- ½ čl mleté vanilky
- Ovocnou marmeládu s kapkou rumu na slepení.
1. Všechny sypké ingredience prosejeme přes síto do mísy.
2. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme v jednotné těsto, které bude držet hezky u sebe a nebude lepit.
3. Dáme do krabičky či pytlíku a necháme v lednici odležet alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.
4. Poté těsto rozdělíme na 4 části. Každou část vyválíme na přibližně 3 mm tlustou placku.
5. Z té vykrajujeme totožné tvary a v každém druhém kousku vykrojíme otvor, kterým bude vidět marmeláda. Vykrojené tvary dáváme na plech s pečícím papírem.
6. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 13 minut na 170 °C. Záleží na tom, jak jsou kousky silné a také, jak peče trouba. Vyndáme je, když začnou vonět a lehce zlátnout.
7. Po vychladnutí slepíme jednotlivé kousky marmeládou.
Dobrou chuť!