Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Losos sous-vide s citronovou kůrou a koprem
6.10.2021
Losos je bohatý na omega-3, skvělým zdrojem bílkovin a plný vitamínyů a živin. Vařením ve vakuu si všechny skvělé vlastnosti uchová a navíc se tak propojí chuť všech ingrediencí.
Ingredience
-
400-500 g filet z lososa bez kůže
-
sůl
-
1 lžíce nahrubo nasekaného kopru
-
1 lžička jemně strouhané citronové kůry
-
½ lžičky mletého barevného pepře
-
1 lžíce extra panenského olivového oleje
Postup
-
Předehřejte vodní lázeň pomalého vařiče Sous vide G21 Akura na 52 °C.
-
Lososa potřete solí. Smíchejte kopr, citronovou kůru a pepř a pak potřete celou rybu. Filet vložte do vakuovacího sáčku a přidejte olej. Zavakuujte.
-
Vařte 30-60 minut v závislosti na tloušťce filetu.
-
Po uplynutí doby vaření lososa vyndejte ze sáčku a podle chuti můžete před podáváním opéct z obou stran na rozpálené pánvi.
Tip: Lososa můžete připravit metodou sous-vide i dopředu. A poté uchovat vakuově uzavřené v lednici až 4 dny, nebo v mrazáku až 1 měsíc. |