Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Medvědí česnek aneb tohle musíte vyzkoušet!
Sezóna medvědího česneku je tu! Ten je považován nejen za skvělou lahůdku, ale také pomocníka pro naše zdraví. Nejčastěji jej najdete v lesích, ale vypěstujete si ho i sami doma na zahradě. Dnes se podívám na tři recepty z této bylinky, na kterých si zaru
Medvědí polévka
Ingredience:
- 2 hrnky čerstvého medvědího česneku
- 1 cibule
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 5 lžic špaldové mouky
- Sůl
- Pepř
Postup:
V hrnci si rozehřejte máslo, na kterém osmažte na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte mouku a za stálého míchání lehce osmažte. Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Přidejte medvědí česnek, máslo, smetanu ke šlehání a dle chuti osolte a opepřete. Krátce povařte a pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka. Na talíři polévku ozdobte zakysanou smetanou.
Pomazánka s medvědím česnekem
Ingredience:
- 2 kelímky Cottage
- 1 hrnek čerstvého medvědího česneku
- 3 sušená rajčata
- Opražené pekanové ořechy
- Sůl
- Pepř
Postup:
Cottage vložte do misky, přidejte nasekaný medvědí česnek, nasekaná rajčata a pekanové ořechy. Důkladně promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Podávejte s čerstvým žitným pečivem.
Bylinkové máslo
Ingredience:
- 1 máslo
- 1 svazek čerstvého medvědího česneku
- Himalájská sůl
Postup:
Medvědí česnek nasekejte nadrobno a přidejte ke změklému máslu. Dle chuti osolte a důkladně promíchejte. Máslo přendejte do mističky nebo malých formiček a vložte do lednice ztuhnout. Takto připravené bylinkové máslo se hodí nejen namazané na pečivu, ale také skvěle doplní pečené brambory, těstoviny nebo grilované maso.