<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Medvědí česnek aneb tohle musíte vyzkoušet!

min.

Sezóna medvědího česneku je tu! Ten je považován nejen za skvělou lahůdku, ale také pomocníka pro naše zdraví. Nejčastěji jej najdete v lesích, ale vypěstujete si ho i sami doma na zahradě. Dnes se podívám na tři recepty z této bylinky, na kterých si zaru

 

Medvědí polévka

Ingredience:

  • 2 hrnky čerstvého medvědího česneku
  • 1 cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 5 lžic špaldové mouky
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

hrnci si rozehřejte máslo, na kterém osmažte na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte mouku a za stálého míchání lehce osmažte. Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Přidejte medvědí česnek, máslo, smetanu ke šlehání a dle chuti osolte a opepřete. Krátce povařte a pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka. Na talíři polévku ozdobte zakysanou smetanou.

Pomazánka s medvědím česnekem

Ingredience:

  • 2 kelímky Cottage
  • 1 hrnek čerstvého medvědího česneku
  • 3 sušená rajčata
  • Opražené pekanové ořechy
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Cottage vložte do misky, přidejte nasekaný medvědí česnek, nasekaná rajčata a pekanové ořechy. Důkladně promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Podávejte s čerstvým žitným pečivem.

Bylinkové máslo

Ingredience:

  • 1 máslo
  • 1 svazek čerstvého medvědího česneku
  • Himalájská sůl

Postup:

Medvědí česnek nasekejte nadrobno a přidejte ke změklému máslu. Dle chuti osolte a důkladně promíchejte. Máslo přendejte do mističky nebo malých formiček a vložte do lednice ztuhnout. Takto připravené bylinkové máslo se hodí nejen namazané na pečivu, ale také skvěle doplní pečené brambory, těstoviny nebo grilované maso.