Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Nejen velikonoční dobroty z vajec
31.3.2023
Nakoupili jste příliš mnoho vajec na Velikonoce a už teď víte, že je všechna nespotřebujete? Vsaďte na naše zaručené recepty a připravte z nich dokonalé velikonoční pohoštění.
Medvědí toast se ztraceným vejcem
Ingredience:
- 80 ml olivového oleje
- 80 g čerstvého medvědího česneku
- 20 g piniových ořechů
- Sůl
- Pepř
- 3 vejce
- 3 plátky žitného celozrnného chleba
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
Postup:
Nejprve si vytvořte pesto tak, že olivový olej, medvědí česnek a piniové oříšky vložte do nádoby mixéru. Rozmixujte do hladka a dle chuti osolte a opepřete. Nyní si dejte do kastrůlku vodu, kterou přiveďte k varu. Vodu lžící roztočte, rozklepněte do ní vajíčka a vařte přibližně 3 minuty. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte plátky chleba. Chleba potřete prolisovaným česnekem a pestem, přidejte vejce a můžete podávat.
Vaječná tlačenka
Ingredience:
- 5 vajec
- Sterilovaná zelenina dle chuti
- 1 cibule
- 200 g majonézy
- 200 g šunky s obsahem masa minimálně 80 %
- 1 želatina
- 200 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
Postup:
Vejce uvařte na tvrdo, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Přidejte nakrájenou šunku, cibuli, majonézu a sterilovanou zeleninu. Do uvařeného vývaru vsypejte želatinu a přiveďte k varu. Želatinu nalijte na připravenou směs a důkladně promíchejte. Směs nalijte do formy a nechejte v lednici ztuhnout.
Vajíčková pomazánka trochu jinak
Ingredience:
- 5 vajec
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 odtučněný tvaroh
- ½ vaničky pomazánkového másla
- Sůl
- Pepř
- Čerstvé bylinky dle chuti
Postup:
Na pánvi si rozehřejte olivový olej, na kterém usmažte vajíčka až do samotné vaječiny. Do misky přendejte vaničku tvarohu, pomazánkové máslo, vajíčka a nasekané čerstvé bylinky. Důkladně promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Pomazánku nechejte v lednici alespoň 2 hodiny uležet.