<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Nejoblíbenější vánoční nápoje

min.

Potřebujete si v předvánočním shonu trochu odpočinout? Pak zůstaňte doma a připravte si lahodný horký nápoje. Pro inspiraci vám přinášíme několik našich oblíbených receptů.

 

Italské Bombardino

Ingredience:

  • 0,4 dcl rumu
  • 4 dcl mléka
  • 1 dl vaječného koňaku
  • Šlehačka

Postup:

Do malého hrnce nalijte mléko, rum a vaječný koňak. Důkladně promíchejte a lehce ohřejte. nápoje přelijte do nízké sklenice a ozdobte šlehačkou. Před podáváním nápoje můžete posypat kakaem, strouhaným kokosem nebo třtinovým cukrem.

Grog

Ingredience:

  • 2 dcl vody
  • 0,5 dcl rumu
  • Třtinový cukr
  • 2 plátky citrónu

Postup:

Vodu ohřejte, přidejte rum a třtinový cukr dle chuti. Důkladně promíchejte, přelijte do sklenice a ozdobte plátky citrónu.

Baileyes

Ingredience:

  • 0,5 l rumu
  • 1 vanilkový pudink
  • 0,5 l plnotučného mléka
  • 2 Salka
  • Vanilkové aroma

Postup:

Do velkého hrnce nalijte vodu, kterou přiveďte k varu. Do vroucí vody vložte plechovky se Salkem, které vařte 2 hodiny. Mezitím si podle návodu uvařte pudink. K pudinku přilijte rum a obě Salka. Důkladně promíchejte a přidejte několik kapek vanilkového aroma. Baileys přelijte do menších lahví a nechejte vychladit.

Svařák

Ingredience:

  • 0,5 l červeného vína
  • 2 celé skořice
  • 5 hřebíčků
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1 badyán

Postup:

Víno nalijte do hrnce, přidejte koření a ohřejte těsně pod bod varu. Přidejte cukr a důkladně promíchejte. nápoje podávejte horký.

Punč

Ingredience:

  • Sušené ovoce dle chuti (jahody, švestky, rozinky, datle a jiné)
  • 2 dcl rumu
  • 0,5 l suchého bílého vína
  • ¼ litru ovocného čaje
  • 3 celé skořice
  • Třtinový cukr

Postup:

Sušené ovoce vložte do misky a zalijte rumem. Nechejte marinovat alespoň 2 hodiny. Do hrnce nalijte bílé víno a čaj, a přiveďte k varu. Do sklenice vložte lžíci naloženého ovoce a zalijte punčem. Dle chuti oslaďte třtinovým cukrem.