Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Nejoblíbenější vánoční nápoje
4.10.2021
Potřebujete si v předvánočním shonu trochu odpočinout? Pak zůstaňte doma a připravte si lahodný horký nápoje. Pro inspiraci vám přinášíme několik našich oblíbených receptů.
Italské Bombardino
Ingredience:
- 0,4 dcl rumu
- 4 dcl mléka
- 1 dl vaječného koňaku
- Šlehačka
Postup:
Do malého hrnce nalijte mléko, rum a vaječný koňak. Důkladně promíchejte a lehce ohřejte. nápoje přelijte do nízké sklenice a ozdobte šlehačkou. Před podáváním nápoje můžete posypat kakaem, strouhaným kokosem nebo třtinovým cukrem.
Grog
Ingredience:
- 2 dcl vody
- 0,5 dcl rumu
- Třtinový cukr
- 2 plátky citrónu
Postup:
Vodu ohřejte, přidejte rum a třtinový cukr dle chuti. Důkladně promíchejte, přelijte do sklenice a ozdobte plátky citrónu.
Baileyes
Ingredience:
- 0,5 l rumu
- 1 vanilkový pudink
- 0,5 l plnotučného mléka
- 2 Salka
- Vanilkové aroma
Postup:
Do velkého hrnce nalijte vodu, kterou přiveďte k varu. Do vroucí vody vložte plechovky se Salkem, které vařte 2 hodiny. Mezitím si podle návodu uvařte pudink. K pudinku přilijte rum a obě Salka. Důkladně promíchejte a přidejte několik kapek vanilkového aroma. Baileys přelijte do menších lahví a nechejte vychladit.
Svařák
Ingredience:
- 0,5 l červeného vína
- 2 celé skořice
- 5 hřebíčků
- 4 lžíce třtinového cukru
- 1 badyán
Postup:
Víno nalijte do hrnce, přidejte koření a ohřejte těsně pod bod varu. Přidejte cukr a důkladně promíchejte. nápoje podávejte horký.
Punč
Ingredience:
- Sušené ovoce dle chuti (jahody, švestky, rozinky, datle a jiné)
- 2 dcl rumu
- 0,5 l suchého bílého vína
- ¼ litru ovocného čaje
- 3 celé skořice
- Třtinový cukr
Postup:
Sušené ovoce vložte do misky a zalijte rumem. Nechejte marinovat alespoň 2 hodiny. Do hrnce nalijte bílé víno a čaj, a přiveďte k varu. Do sklenice vložte lžíci naloženého ovoce a zalijte punčem. Dle chuti oslaďte třtinovým cukrem.