Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Nejoblíbenější vegetariánské recepty
Bezmasá jídla jsou oblíbená u mnoha lidí, zejména u vegetariánů. Patříte mezi ně nebo zkrátka jen toužíte po malé změně? Ať tak či tak, pojďte se s námi podívat na ty nejoblíbenější vegetariánské pokrmy.
Chřestová polévka
Ingredience:
- 10 stonků zeleného chřestu
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 menší cibule
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 150 ml smetany
- Sůl
- Pepř
- Čerstvé bylinky
Postup:
Chřest důkladně umyjte a odstraňte dřevnaté konce. Poté jej nakrájejte na kostičky, vložte do hrnce se zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Na pánvi si mezitím rozehřejte olivový olej, na kterém osmahněte cibulku. Tu poté přidejte do vývaru a vařte do změknutí chřestu. Nakonec přidejte smetanu a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Dle chuti osolte, opepřete a přidejte nasekané bylinky.
Vegetariánské špízy
Ingredience:
- 1 cuketa
- 1 kukuřice
- 5 žampionů
- 1 paprika
- 1 cibule
- 1 zakysaná smetana
- 1 stroužek česneku
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
Postup:
Všechnu zeleninu důkladně umyjte a nakrájejte na kolečka, která střídavě napichujte na špejle. Špízy potřete olivovým olejem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C. Pečte přibližně 25 až 30 minut. Ke špízům si připravte dip, který vyrobíte smícháním zakysané smetany s prolisovaným česnekem. Dle chuti dip osolte a opepřete.
Cuketové bramboráky
Ingredience:
- 2 cukety
- 4 brambory
- 2 vejce
- 4 stroužky česneku
- Majoránka
- Sůl
- Pepř
- Řepkový olej
- Strouhanka (množství dle konzistence směsi na bramboráky)
Postup:
Cukety a brambory důkladně umyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Směs osolte, nechejte chvíli odpočinout a poté slijte přebytečnou vodu. Přidejte vejce, prolisovaný česnek, majoránku, sůl pepř a strouhanku. Důkladně promíchejte. Na pánvi si rozehřejte řepkový olej a pomocí naběračky tvořte tenké placky, které smažte dozlatova. Podávejte ihned po usmažení.