<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Ovesná kaše přes noc

min.

Co zítra k snídani? Co s sebou do práce nebo do školy? Připravte si vynikající studenou ovesnou kaši, která je přímo nabitá zdravím. A hlavně – chutná, zasytí a v ledničce vydrží i tři dny, takže máte ráno víc času na sebe!

Overnight oats neboli „kaše přes noc” je probiotická bomba ve skleničce. Když ji připravíte večer a necháte do rána stát na kuchyňské lince, nastartujete proces fermentace. Pětiminutová příprava vám tak zajistí dávku energie, vitamínů a zdravých látek na tři dny.

 

Tato kaše vydrží v lednici až 3 dny, takže si v neděli můžete připravit 3 kaše a do středy máte snídani bez práce.

 

Co budete potřebovat:

  • 1ks velký plnotučný jogurt/tvaroh
  • hrnek mléka
  • lžíce chia semínek
  • ovesné vločky
  • sušené datle
  • špetka skořice na dochucení
  • ovoce dle chuti na ozdobu

  •  

Do mixéru dáme pár lžic plnotučného jogurtu (tvarohu), přidáme asi hrnek mléka a lžíci chia semínek. Tuto směs ochutíme ovocem. Pokud byste chtěli, tak jako sladidlo můžete přidat třeba jednou sušenou datli. Vše rozmixujeme.

Dále si připravíme skleničku, kterou z jedné třetiny naplníme ovesnými vločkami, přelejeme rozmixovanou jogurtovou směsí, promícháme, uzavřeme a takto připravené necháme do rána stát na kuchyňské lince.

V této chvíli se v kaši spustí proces fermentace. Ráno můžeme přidat na ozdobení hrstku ovoce, posypat kokosem a můžeme rovnou snídat. Nebo sklenici uzavřeme a takto připravenou snídani si vezmeme kamkoliv na cesty.

 

Recept pro vás připravila nutriční terapeutka Renata Stehlíková, DiS. Pokud se chcete dozvědět víc o její práci nebo vyzkoušet další recepty, navštivte web https://www.rencastehlikova.cz/ nebo instagramový profil. Najdete tam spoustu výborných a zajímavých tipů.