Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Ovesná kaše přes noc
Co zítra k snídani? Co s sebou do práce nebo do školy? Připravte si vynikající studenou ovesnou kaši, která je přímo nabitá zdravím. A hlavně – chutná, zasytí a v ledničce vydrží i tři dny, takže máte ráno víc času na sebe!
Overnight oats neboli „kaše přes noc” je probiotická bomba ve skleničce. Když ji připravíte večer a necháte do rána stát na kuchyňské lince, nastartujete proces fermentace. Pětiminutová příprava vám tak zajistí dávku energie, vitamínů a zdravých látek na tři dny.
Tato kaše vydrží v lednici až 3 dny, takže si v neděli můžete připravit 3 kaše a do středy máte snídani bez práce.
Co budete potřebovat:
- 1ks velký plnotučný jogurt/tvaroh
- hrnek mléka
- lžíce chia semínek
- ovesné vločky
- sušené datle
- špetka skořice na dochucení
- ovoce dle chuti na ozdobu
Do mixéru dáme pár lžic plnotučného jogurtu (tvarohu), přidáme asi hrnek mléka a lžíci chia semínek. Tuto směs ochutíme ovocem. Pokud byste chtěli, tak jako sladidlo můžete přidat třeba jednou sušenou datli. Vše rozmixujeme.
Dále si připravíme skleničku, kterou z jedné třetiny naplníme ovesnými vločkami, přelejeme rozmixovanou jogurtovou směsí, promícháme, uzavřeme a takto připravené necháme do rána stát na kuchyňské lince.
V této chvíli se v kaši spustí proces fermentace. Ráno můžeme přidat na ozdobení hrstku ovoce, posypat kokosem a můžeme rovnou snídat. Nebo sklenici uzavřeme a takto připravenou snídani si vezmeme kamkoliv na cesty.
Recept pro vás připravila nutriční terapeutka Renata Stehlíková, DiS. Pokud se chcete dozvědět víc o její práci nebo vyzkoušet další recepty, navštivte web https://www.rencastehlikova.cz/ nebo instagramový profil. Najdete tam spoustu výborných a zajímavých tipů.