Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Patizonové placičky
30.5.2022
Máte rádi patizon? My ano a velmi jsme si oblíbili patizonové placičky. Pojďte je zkusit s námi. :)
Patizon – pro někoho neznámá, pro někoho nedobrá, pro mě zbožňovaná zelenina s mnoha způsoby přípravy. Patříte do skupiny lidí, kteří patizon nemají rádi? Zkusím vás přesvědčit o opaku! Nevěříte? Tak věřte, patizon si zamilujete!
Recept
Ingredience:
- 1 patizon
- 4 vejce
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- česnek
- majoránka
- sůl
- pepř
Postup:
Patizon oloupejte, rozkrojte a vyndejte semínka. Očištěný patizon nastrouhejte. Nastrouhaný patizon vložte do mísy, přidejte mouku, vajíčka, prolisovaný stroužek česneku, majoránku, sůl a pepř. Milovníci masa mohou navíc přidat na drobno nakrájenou slaninu. Všechny ingredience důkladně promíchejte. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 -25 minut. Podávejte teplé nebo studené, obě varianty chutnají výborně.
Náš tip: K placičkám se skvěle hodí dip ze zakysané smetany, česneku a čerstvé pažitky.
Tabulka výživových hodnot
Energetická hodnota v kJ / kcal |
3457 kJ / 842 kcal |
Bílkoviny |
46 g |
Sacharidy |
90 g |
Z toho cukry |
2 g |
Tuky |
25 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny |
7 g |
Vláknina |
28 g |