Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Perníčky
Snad žádná cukrovinka nesymbolizuje vánoční svátky víc než perníčky. V naší zemi se o nich objevují záznamy už kolem roku 1330. Za tu dobu se samozřejmě nashromáždila spousta receptů. Vyzkoušejte tohle voňavé cukroví podle našeho jednoduchého receptu.
Ingredience:
-
1 hrnek celozrnné špaldové mouky
-
perníkové koření
-
7 polévkových lžic olivového oleje
-
1 vejce
-
datlový sirup dle chuti
Postup:
Všechny ingredience vložte do mísy a vypracujte hladké těsto ručně nebo pomocí kuchyňského robota. Těsto důkladně vyválejte na přibližně 0,5 cm silný plát. Z plátu vykrajujte své oblíbené tvary, které vyskládejte na pečící papír. Předehřejte si troubu na 180 °C a perníčky pečte přibližně 10 min.
Náš tip: Aby byly perníčky krásně zlaté a lesklé, potřete je před pečením rozšlehaným vajíčkem.