Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Pikantní chipsy z červené řepy
Konzumace této superpotraviny má na náš organismus nespočet blahodárných účinků.
Řepa je skvělá například pro kardiovaskulární systém, detoxikaci, prevenci rakoviny, známky stárnutí, posílení imunity, posiluje kosti, zlepšuje činnost mozku… a navíc, chutná skvěle.
Co budete potřebovat:
- červená řepa: 5 ks
- voda: 50 ml
- jablečný ocet: 50 ml
- olivový olej: 1 polévková lžíce
- sůl (ideálně himalájská nebo mořská sůl)
- pepř podle chuti
- badyán: 3 ks
1. Červenou řepu oloupeme, očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky (ideálně 1 mm).
2. Všechny ingredience smícháme v míse, poté vložíme plátky červené řepy a důkladně promícháme. Necháme v míse alespoň 3 hodiny odležet.
3. Plátky položíme na sušící plata a před zapnutím sušičky přidáme sůl a pepř. Pro zachování maxima živin sušíme až na 40 °C. Průběžně kontrolujeme, doba schnutí je cca 7 hodin. Po usušení chipsy z řepy uložíme do uzavřených nádob, aby nenavlhly.