<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Podpořte svou imunitu správnými pokrmy

min.

 

 

minulém článku jsme vám slíbili recepty, které pomohou se zlepšením obranyschopnosti organismu. Potraviny, ze kterých jsou následující pokrmy připraveny nejen posílí vaši imunitu, ale navíc i příjemně zahřejí. Vyzkoušejte například zelný salát nebo zázvorovou polévku, na které si zaručeně pochutnáte.

Šípkový džem

Ingredience:

  • 0,5 kg šípků
  • 1 kg třtinového cukru

Postup:

Šípky důkladně umyjte a vložte do hrnce s vodou. Přiveďte k varu a přidejte cukr. Vařte do zhoustnutí. Ještě teplý džem přelijte do čistých sklenic, zavíčkujte a postavte dnem vzhůru.

Sirup z aloe vera

  • 300 g dužiny aloe vera
  • 300 g třtinového cukru

Postup:

Dužinu aloe vera vložte do hrnce, zalijte trochou vody a přiveďte k vatu. Přidejte třtinový cukr a vařte do mírného zhoustnutí. Sirup nechejte vychladnout, přelijte do sklenice a uskladněte na suchém tmavém místě. Takto uskladněný sirup vám vydrží přibližně 2 měsíce. Užívat jej můžete každý den po lžičkách, případně smíchaný s vodou.

Salát na podporu imunity

Ingredience:

  • 500 g kysaného zelí
  • 1 mrkev
  • 2 jablka
  • 1 zakysaná smetana
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Kysané zelí pokrájejte a vložte do mísy. Mrkev umyjte a nastrouhejte najemno. Jablka umyjte, vyndejte jádřince a také nastrouhejte najemno. Všechny ingredience smíchejte, přidejte zakysanou smetanu a důkladně promíchejte. Salát vložte do lednice a nechejte alespoň 2 hodiny uležet.

Zázvorová polévka

Ingredience:

  • 4 mrkve
  • 1 cm kořene zázvoru
  • 5 brambor
  • 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 zakysaná smetana
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi si rozehřejte olivový olej, na kterém cibuli orestujte. Do hrnce nalijte vývar a přiveďte k varu. Brambory oškrábejte, nakrájejte na kostičky a přidejte do vývaru. Mrkev očistěte, nastrouhejte na hrubém struhadle a také přidejte do vývaru. Vařte do změknutí zeleniny. Nakonec do polévky přidejte zakysanou smetanu a nastrouhaný zázvor, a rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Polévku podávejte