Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Salsa z čerstvých rajčat
Rajčatovou salsu – jinak známou i jako Pico de Gallo nebo Salsa Fresca lze snadno připravit a podávat jako přílohu k hranolkám, grilovanému masu či tacos, i jako náplň do tortilly.
Suroviny
-
2-3 větší rajčata
-
hrst nasekaného koriandru
-
½ červené cibule
-
šťáva z jedné limetky
-
sůl a pepř na dochucení
-
oregano
-
2 pálivé papričky
-
1 PL olivového oleje
Postup
-
Rajčata zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kostičky. Červenou cibuli jakbysmet.
-
Papričky bez semínek taky nakrájejte, když nemáte rádi pálivé, můžete je vynechat.
-
Přidejte koriandr a zbylé suroviny. Pro jemnější konzistenci můžete vložit do mixéru. Stačí pár „pulznutí“, aby vám nevzniklo pyré.
-
Nechte salsu odležet asi hodinu a podle potřeby dochuťte. V lednici vám vydrží cca 5 dnů. Pokud jí teda nesníte dřív, co je ta pravděpodobnější varianta :-).