Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Sladké speciality na grilu
Máte už dost klobás, hub, hamburgerů, masa a podobných pokrmů z grilu? Vyzkoušejte s námi něco jiného, něco, co jste možná ještě nejedli. Jsme zvědaví, jestli si tyto dobroty oblíbíte tak, jako jsme si je oblíbili my.
Grilované hrušky
Ingredience:
- 5 hrušek
- Med
- 150 ml sladkého bílého vína
- 70 g másla
- Mleté ořechy
Postup:
Do hrnce nalijte bílé vino, přidejte med a máslo. Přiveďte k varu a vařte přibližně 7 minut. Hrušky rozpulte, zbavte jádřince a vložte do marinády. Nechejte marinovat alespoň 2 hodiny. Mezitím si připravte alobal, do kterého vložte hrušky, zabalte a grilujte přibližně 15 – 20 minut. Před podáváním hrušky posypejte mletými ořechy.
Grilované banány
Ingredience:
- 3 banány
- Med
- 50 g másla
- Šťáva z jednoho citrónu
- Mletá skořice
- Strouhaný kokos
Postup:
Nejprve si v misce připravte marinádu z rozpuštěného másla, medu a citronové šťávy. Banány oloupejte a rozkrojte podélně. Banány vložte do marinády a nechejte marinovat alespoň 1 hodinu. Mezitím si připravte alobal, do kterého vložte banány, zabalte a grilujte 5 – 10 minut. Před podáváním banány posypejte směsí skořice a strouhaného kokosu.
Ovocné špízy
Ingredience:
- 2 jablka
- 2 hrušky
- 1 avokádo
- ½ ananasu
- 1 pomeranč
- Med
- Čerstvá máta
Postup:
Ovoce umyjte a nakrájejte na kostičky. Připravte si špejle, na které jednotlivé kousky ovoce napichujte. Ovocné špízy grilujte přibližně 5 minut. Před podáváním ovoce pokapejte medem a posypejte lístky máty.