<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Sous vide kachna s křupavou kůrkou a hoisin omáčkou

min.

Přiveďte přípravu kachních prsou k dokonalosti metodou sous-vide. Jak? To nám ukázal šéfkuchař Khanh Ta. Nechte se inspirovat!

Suroviny

Kachna

  • 1 ks kachního prsa
  • 20 g másla
  • 5 lístků thajské bazalky
  • 1 ks sečuánského pepře
  • 1 ks zeleného kardamomu

Omáčka

  • 200 g demi glace
  • 25 g hoisin omáčky
  • 10 g rybí omáčky
  • 10 g másla
  • 10 g palmového cukru
  • 10 g tamarindu

Okurkový salát

  • 100 g okurky
  • 75 ml vody
  • 50 g cukru
  • 25 ml octu
  • 5 lístků thajské bazalky
  • 20 g kešu

Brokolice

  • 200 g baby brokolice
  • 10 g másla
  • špetka soli

Postup

  1. Kachní prso, které jsme nechali pár dní ležet na mřížce kůží nahoru v lednici, vložíme do vakuovacího sáčku. Přidáme zelený kardamom, thajskou bazalku, máslo, trošku pepře a zavakuujeme pomocí vakuovačky Onyx G21
  2. Na sous vide vařiči G21 Akura nebo G21 Maestro nastavíme teplotu 48 °C a čas 20 minut.
  3. V kastrolu si ohřejeme demi glace, přidáme rybí omáčku, omáčku hoisin, která se ke kachně skvěle hodí, nakrájený tamarind a povaříme. Na konci přidáme máslo.
  4. Když je omáčka hotová, připravíme si salát. Okurku si podélně rozkrojíme, vyndáme jadřinec a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do vakuovacího sáčku a nalijeme lák z vody, octu, cukru a zavakuujeme. Tím se nám dostane lák rovnoměrně do celé okurky. Vyndáme ze sáčku a smícháme s opraženými a nadrcenými kešu.
  5. Po uplynutí času vaření metodou sous-vide vyndáme kachní prsa ze sáčku a osušíme je.
  6. Kůži párkrát nařízneme, položíme na studenou pánev a opékáme, dokud se nevytvoří křupavá kůrka. Na pánev přidáme máslo a podlijeme s ním trochu celé prso. Poté prso vyndáme a na zbylém másle opečeme baby brokolici, přidáme trochu soli.
  7. Opečené kachní prso necháme 5 minut odpočinout a poté rozkrojíme a servírujeme na talíři se salátem z okurky, brokolicí, omáčkou a lístky thajské bazalky.