<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Sous vide kachna s křupavou kůrkou a hoisin omáčkou
min.
Přiveďte přípravu kachních prsou k dokonalosti metodou sous-vide. Jak? To nám ukázal šéfkuchař Khanh Ta. Nechte se inspirovat!
Suroviny
Kachna
- 1 ks kachního prsa
- 20 g másla
- 5 lístků thajské bazalky
- 1 ks sečuánského pepře
- 1 ks zeleného kardamomu
Omáčka
- 200 g demi glace
- 25 g hoisin omáčky
- 10 g rybí omáčky
- 10 g másla
- 10 g palmového cukru
- 10 g tamarindu
Okurkový salát
- 100 g okurky
- 75 ml vody
- 50 g cukru
- 25 ml octu
- 5 lístků thajské bazalky
- 20 g kešu
Brokolice
- 200 g baby brokolice
- 10 g másla
- špetka soli
Postup
- Kachní prso, které jsme nechali pár dní ležet na mřížce kůží nahoru v lednici, vložíme do vakuovacího sáčku. Přidáme zelený kardamom, thajskou bazalku, máslo, trošku pepře a zavakuujeme pomocí vakuovačky Onyx G21.
- Na sous vide vařiči G21 Akura nebo G21 Maestro nastavíme teplotu 48 °C a čas 20 minut.
- V kastrolu si ohřejeme demi glace, přidáme rybí omáčku, omáčku hoisin, která se ke kachně skvěle hodí, nakrájený tamarind a povaříme. Na konci přidáme máslo.
- Když je omáčka hotová, připravíme si salát. Okurku si podélně rozkrojíme, vyndáme jadřinec a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do vakuovacího sáčku a nalijeme lák z vody, octu, cukru a zavakuujeme. Tím se nám dostane lák rovnoměrně do celé okurky. Vyndáme ze sáčku a smícháme s opraženými a nadrcenými kešu.
- Po uplynutí času vaření metodou sous-vide vyndáme kachní prsa ze sáčku a osušíme je.
- Kůži párkrát nařízneme, položíme na studenou pánev a opékáme, dokud se nevytvoří křupavá kůrka. Na pánev přidáme máslo a podlijeme s ním trochu celé prso. Poté prso vyndáme a na zbylém másle opečeme baby brokolici, přidáme trochu soli.
- Opečené kachní prso necháme 5 minut odpočinout a poté rozkrojíme a servírujeme na talíři se salátem z okurky, brokolicí, omáčkou a lístky thajské bazalky.