Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Sous-vide kuřecí prsa a Caprese
Nenechte se zastrašit názvem. Jestli jste ještě neobjevili kouzlo přípravy pokrmů metodou sous-vide, vězte, že tento proces je mnohem jednodušší, než si myslíte.
Pro přípravu pokrmů metodou sous vide budete potřebovat:
-
Sous vide G21 Akura – pomalý vařič s ovládáním přes WiFi aplikaci plné receptů
-
Větší hrnec nebo nádobu na vaření metodou sous-vide
Ingredience na recept:
-
2 kuřecí prsa, bez kostí a kůže
-
1/2 čajové lžičky soli
-
1/2 čajové lžičky česneku v prášku
-
1/2 čajové lžičky cibulového prášku
-
1/2 čajové lžičky sušené bazalky
-
1/2 čajové lžičky sušeného oregana
-
1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
-
1 lžíce olivového oleje
-
2 lžíce balzamikového octa
-
6 čerstvých listů bazalky
-
1 šálek cherry rajčat
-
1 lžíce olivového oleje
-
1/4 čajové lžičky soli
-
1/4 čajové lžičky mletého černého pepře
-
1 malý stroužek česneku
-
3 čerstvé lístky bazalky roztrhané ručně
-
balení mozzarelly
Postup
- Připravte si vodní lázeň sous vide na 77 stupňů. Vložte kuřecí prsa do samostatných vakuovacích sáčků sous-vide. V misce dobře smíchejte sůl, česnekový a cibulový prášek, sušenou bazalku, oregano, pepř, olivový olej a balzamikový ocet. Do každého sáčku nalijte polovinu marinády. Jemně vmasírujte do masa a každého sáčku přidejte tři lístky bazalky.
- Sáčky zavakuujte vakuovačkou. Ujistěte se, že spoje dobře těsní a vložte sáčky do vodní lázně pomalého vařiče Akura G21 na 2 hodiny.
- Když je maso hotové, vyjměte ho z vodní lázně, odložte stranou a připravte zbytek. Rajčata rozkrojte na poloviny, mozzarellu na kostičky a smíchejte s olivovým olejem. Přidejte prolisovaný česnek, sůl, pepř, a natrhané lístky bazalky.
- Prsa vyndejte ze sáčku a opečte z obou stran na rozpálené pánvi 1-2 minuty.
- Opečená prsa položte na talíř a na každé z nich dejte porci rajčatové směsi.
Dobrou chuť!