<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Sous-vide losos, glazovaný zázvorem a javorovým sirupem

min.

Připravte si s námi jídlo, které vás vynese do kulinářského nebe. Sous-vide losos, glazovaný zázvorem a javorovým sirupem, nejen skvěle chutná, ale díky šetrné přípravě, uchování důležitých živin a využití zdravých ingrediencí potěší i váš organismus.

Ingredience:

  • 4 filety z lososa (cca 150–200 g každý)
  • 2 lžíce čerstvého najemno nastrouhaného zázvoru 
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje 
  • sůl a pepř podle chuti
  • citronové plátky a čerstvé bylinky na ozdobu 

 

Pomůcky:

 

Postup:

 

Příprava lososa metodou sous-vide 

  • do hrnce nebo sous-vide kontejneru vložte sous-vide vařič a nastavte jej na 50 °C 
  • lososa jemně osolte a opepřete, pak každý filet jednotlivě zavakuujte  
  • vložte balíčky s lososem do vodní lázně na  1 hodinu. Díky sous-vide bude losos  šťavnatý a dokonale uvařený 

 

Příprava glazury

  • než se losos uvaří, připravte si glazuru. V misce smíchejte nastrouhaný zázvor, javorový sirup, sójovou omáčku a sezamový olej, až se ingredience dokonale propojí.  

 

Finální úprava – glazování

  • po uplynutí nastavené doby vaření sous-vide lososa opatrně vyjměte z vakuovacích obalů a osušte
  • na pánvi rozehřejte olej a lososa z obou stran rychle opečte do zlatova (1 minuta z každé strany)
  • pak přidejte do pánve glazuru a nechte ji zredukovat, dokud nezhoustne a neobalí lososa 

 

Podávání

  • Lososa servírujte horkého, politého glazurou. Na ozdobu použijte citronové plátky a čerstvé bylinky, jako je koriandr nebo petržel.

 

Tento recept kombinuje jemnost sous-vide lososa s výraznou chutí zázvoru a sladkostí javorového sirupu. Jeho příprava je neuvěřitelně jednoduchá a výsledek vynikajicí!