<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Sous-vide losos, glazovaný zázvorem a javorovým sirupem
min.
Připravte si s námi jídlo, které vás vynese do kulinářského nebe. Sous-vide losos, glazovaný zázvorem a javorovým sirupem, nejen skvěle chutná, ale díky šetrné přípravě, uchování důležitých živin a využití zdravých ingrediencí potěší i váš organismus.
Ingredience:
- 4 filety z lososa (cca 150–200 g každý)
- 2 lžíce čerstvého najemno nastrouhaného zázvoru
- 3 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- citronové plátky a čerstvé bylinky na ozdobu
Pomůcky:
- vakuovačka
- sous-vide vařič a hrnec nebo kontejner
- nůž, pánev
Postup:
Příprava lososa metodou sous-vide
- do hrnce nebo sous-vide kontejneru vložte sous-vide vařič a nastavte jej na 50 °C
- lososa jemně osolte a opepřete, pak každý filet jednotlivě zavakuujte
- vložte balíčky s lososem do vodní lázně na 1 hodinu. Díky sous-vide bude losos šťavnatý a dokonale uvařený
Příprava glazury
- než se losos uvaří, připravte si glazuru. V misce smíchejte nastrouhaný zázvor, javorový sirup, sójovou omáčku a sezamový olej, až se ingredience dokonale propojí.
Finální úprava – glazování
- po uplynutí nastavené doby vaření sous-vide lososa opatrně vyjměte z vakuovacích obalů a osušte
- na pánvi rozehřejte olej a lososa z obou stran rychle opečte do zlatova (1 minuta z každé strany)
- pak přidejte do pánve glazuru a nechte ji zredukovat, dokud nezhoustne a neobalí lososa
Podávání
- Lososa servírujte horkého, politého glazurou. Na ozdobu použijte citronové plátky a čerstvé bylinky, jako je koriandr nebo petržel.
Tento recept kombinuje jemnost sous-vide lososa s výraznou chutí zázvoru a sladkostí javorového sirupu. Jeho příprava je neuvěřitelně jednoduchá a výsledek vynikajicí!