Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Sous-vide steak ze svíčkové se šťouchanými brambory
Uvařit chutné jídlo, které se zaručeně povede a nemusíte jeho přípravou trávit dlouhé hodiny, není sci-fi. Pomalý vařič sous-vide hlídá čas i teplotu vaření, zatímco vy se můžete věnovat jiným oblíbeným činnostem.
Ingredience na 4 porce:
-
4 steaky ze svíčkové
-
1 kg menších brambor, nakrájené na čtvrtky
-
¼ šálku steakového koření
-
snítka rozmarýnu
-
sůl a pepř na dochucení
-
4 lžíce másla
-
olej
Postup:
-
Nastavte pomalý vařič Sous vide G21 Akura na 53,9 °C
-
Dochuťte steaky s oblíbeným kořením nebo solí a pepřem.
-
Steaky vložte do vakuovacích sáčků a zavakuujte pomocí vakuovačky. Například Onyx nebo Nefrit G21.
-
Vložte do vodní lázně a vařte 1 hodinu.
-
Vložte brambory do vroucí vody a vařte doměkka.
-
Brambory přeceďte a ve větší míse spolu s máslem rozmačkejte. Dochuťe solí a pepřem.
-
Vyjměte steaky ze sáčků a osušte je papírovými utěrkami. V případě potřeby znovu dochuťte.
-
Zahřejte pánev na středně vysokou teplotu, přidejte olej a steak z každé strany opečte.
-
Podávejte s bramborami. Dobrou chuť!