<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Sušená nakládaná rajčata
min.
Vyrobit si nakládaná sušená rajčata sami je mnohem jednodušší, než si myslíte – navíc jsou dvakrát tak aromatické.
Suroviny
-
1 lžička soli (hrubá)
-
3 větvičky bazalky
-
2 větvičky rozmarýn
-
2 větvičky tymián
-
1½ kg rajčata
Postup
-
Omytá rajčata rozčtvrtíme a zbavíme stopky a semínek.
-
Čtvrtky rajčat osolíme hrubozrnnou solí, oloupeme bazalku, rozmarýn a tymián a listy rozložíme na rajčata.
-
Rajčata rozložíme na sušící plata.
-
Na sušičce nastavíme teplotu na 60 °C a sušíme cca 8 hodin.
-
Sušené rajčata plníme do šroubovacích sklenic, přidáme nakrájený stroužek česneku a lístky bazalky, zalijeme olivovým olejem a sklenice uzavřeme.