Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Tereza's diary: Recepty
Granola a arašídový cheescake, které rozhodně stojí za vyzkoušení.
Vyzpovídali jsme Terezu Šlancarovou, úspěšnou bloggerku, veganku a jogínku. Co jí pomáhá časově zvládat všechny své aktivity, školu a sport? Jaké výročí právě slaví nebo proč je někdy lepší jíst čokoládu než špenát?
Na závěr rozhovoru, jehož plnou verzi si můžete přečíst zde, se s námi podělila o dva ze svých nejoblíbenějších receptů. Tak dobrou chuť :-)
Tatínkova oblíbená granola
INGREDIENCE:
-
350 g ovesných vloček
-
60 ml kokosového oleje
-
160 ml javorového sirupu
-
100 g mandlí
-
100 g kešu ořechů
-
30 g pekanových ořechů
-
špetka vanilkového extraktu
Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C.
Ovesné vločky nasypeme do velké mísy a odložíme stranou.
Mandle & kešu ořechy dáme do mixéru a lehce je rozdrtíme. Přesypeme je do mísy s vločkami a přidáme pekanové ořechy. Směs promícháme a přilijeme javorový sirup, kokosový olej a vanilkový extrakt. Opět důkladně promícháme a vzniklou směs rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem - pečeme cca 35 min (ale po pár minutách granolu vždy promíchejte a radši jí hlídejte, ať se nespálí). Po vychladnutí můžeme podávat!
Arašídový Cheesecake
INGREDIENCE:
Základ:
-
200 g mandlí (namočených přes noc)
-
300 g datlí
1. vrstva:
-
400 g kešu ořechů (namočených přes noc)
-
200 ml kokosového mléka
-
5 polévkových lžic javorového sirupu
2. vrstva:
-
150 g arašídového másla
-
5 polévkových lžic javorového sirupu
-
+ 50 g hořké čokolády
Mandle dáme do mixéru a rozmixujeme je na mouku. Poté přidáme datle a mixujeme, dokud nevznikne lepkavá směs. Směs rovnoměrně rozprostřeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a základ dáme do mrazáku na cca 30 min.
Mezitím si připravíme první vrstvu - kešu dáme do mixéru a rozmixujeme je na jemný krém. Přidáme zbylé ingredience a opět důkladně promixujeme. Základ vyndáme z mrazáku, potřeme ho krémem a dort vrátíme zpět do mrazáku na přibližně 3 hodiny.
V misce si smícháme arašídové máslo společně s javorovým sirupem a vzniklou směs naneseme na ztuhlý krém. Navrch nasypeme nasekanou hořkou čokoládu a dort vrátíme zpět do mrazáku na závěrečných 20 min. Poté můžeme rovnou podávat nebo skladujeme v lednici.