Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Tipy na osvěžující domácí zmrzlinu
Co s přebytkem ovoce ze zahrádky? Zamrazit! Ano, připravte si z něj skvělou zmrzlinu bez přidaných dochucovadel, barviv a konzervantů. Uděláte tak nejen něco pro své zdraví, ale i pro svou peněženku. A co budete potřebovat? Odšťavňovač!
Banánová zmrzlina
Ingredience:
- 5 banánů
- 1 lžička chia semínek
- Datlový sirup
Postup:
Banány oloupejte a vložte alespoň na dvě hodiny do mrazáku. Připravte si odšťavňovač se sítkem na výrobu zmrzliny. Banány postupně vkládejte do odšťavňovače ke zpracování. Před podáváním zmrzlinu posypejte chia semínky a pokapejte datlovým sirupem.
Jahodová zmrzlina
Ingredience:
- 400 g mražených jahod
- 2 lžíce drcených kakaových bobů
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- Datlový sirup
Postup:
Připravte si odšťavňovač se sítkem na výrobu zmrzliny. Jahody postupně vkládejte do odšťavňovače ke zpracování. Před podáváním zmrzlinu posypejte kakaovými boby, strouhaným kokosem a pokapejte datlovým sirupem.
Hruškovo – jablečná zmrzlina
Ingredience:
- 2 jablka
- 2 hrušky
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžíce rozinek
- Datlový sirup
Postup:
Jablka a hrušky rozkrojte a zbavte jádřinců. Poté je nakrájejte na měsíčky a vložte alespoň na dvě hodiny do mrazáku. Připravte si odšťavňovač se sítkem na výrobu zmrzliny. Jablka a hrušky postupně vkládejte do odšťavňovače ke zpracování. Před podáváním zmrzlinu posypejte mletou skořicí, rozinkami a pokapejte datlovým sirupem.
Broskvová zmrzlina
Ingredience:
- 6 zralých broskví
- Kokosový cukr
Postup:
Broskve vypeckujte a vložte alespoň na dvě hodiny do mrazáku. Připravte si odšťavňovač se sítkem na výrobu zmrzliny. Broskve postupně vkládejte do odšťavňovače ke zpracování. Před podáváním zmrzlinu posypejte kokosovým cukrem.