<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Tipy na strašidelná jídla

1.6.2022

TipDěti

min.

Halloween u nás sice nemá dlouhou tradici, ale v posledních letech jeho popularita roste. A to zejména u dětí. Kromě dýní, kostýmů a lucerniček k němu rozhodně patří i jídlo se strašidelnou tematikou.

 

Mumie z  párečků a listového těsta

Mumie z listového těsta

  • 400 g listového těsta

  • koktejlové párečky

  • tvrdý sýr 

  • černá sezamová semínka

Těsto vyválejte na tloušťku asi 3-4 mm a nakrájejte na tenké půlcentimetrové proužky.

Kolem každého párku omotejte proužek těsta.

Mumie položte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do vyhřáté trouby na na 200 °C. Pečte přibližně 10 – 15 minut do zlatohněda.

Pak ze sýru vykrojte malá kolečka a tím vytvoříte oči, na každé oko položte černé sezamové semínko a ještě vložte na chvilku do trouby, aby se sýr připekl na párečky. Tímhle u dětí rozhodně zabodujete. 

Pavoučci 

Olivový pavoučci

Jednoduše uvařte vajíčka, poté je rozkrojte na poloviny a z černých oliv vytvořte pavoučky jak vidíte na obrázku. Jak jednoduché.

Banánové strašidla a dýně z mandarinek

Strašidla z ovoce

Čarodějnické prsty

Bosorkine prsty

  • 100g moučkového cukru

  • 100 g másla

  • 1 ks žloutek

  • 200 g hladké mouky

  • ½ PL vanilkového cukru

  • mandle

  • červené potravinářské barvivo

Ze všech surovin kromě mandlí a barviva vypracujte těsto. Když máte těsto hotové, natrhejte z něj malé kousky a v rukou vytvarujte na prst. Nožem vytvořte na prstech záhyby.

Mandle rozkrojte na polovinu, přiložte na prsty jako nehet a trošku přitlačte, aby při pečení mandle nevypadla. Položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte 10-12 minut při 180 °C. Nechte trochu vychladnout, pak namalujte s pomocí potravinářského barviva okraje mandlí jako krev. 

Halloweenské sušenky

Halloweenske sušenky

  • 350 g polohrubá mouka

  • 150 g moučkový cukr

  • 130 g máslo

  • 2 ks vejce

  • 0,50 balíček vanilkový cukr

  • čokoláda na vaření, bílková poleva a potravinářské barvivo na zdobení

Všechny ingredience (kromě těch na zdobení) společně smíchejte dohromady než vznikne hladké nelepivé těsto. To dejte v sáčku na 1 – 2 hodiny odpočinout do lednice

Troubu si předehřejte na 180 °C. Těsto na pomoučněném vále rozválejte na tloušťku cca půl centimetru. Pak vykrajujte pomocí vykrajovátek a ukládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte cca 8 minut a sušenky nechte úplně vychladnout.

Tip: Mezitím si můžete připravit bílkovou polevu na zdobení. 10 polévkových lžic moučkového cukru si prosejte přes jemné sítko do misky. K cukru přidejte bílek, trošku solamylu a lžičku citronové šťávy. Míchejte cca 10 minut, dokud nevznikne nadýchaná hladká poleva, která pomalu z vidličky stéká. Podle požadované konzistence polevy můžete přidat horkou vodu, nebo cukr. Polevu si rozdělte do misek a přidejte potravinářské barvivo.

Polevu dejte do zdobícího sáčku, nazdobte sušenky podle vlastní fantazie a nechte zaschnout.