<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Treska s kokosovým mlékem, koprem a kyselým fenyklem
min.
Šéfkuchař Khanh Ta říká, že sous-vide je v gastronomii nepostradalnou součástí. A ne jen tam. Je to skvělý pomocník i pro domácí vaření, se kterým se vám jídlo vždycky podaří. O tom, že je Khanh skvělý kuchař, nás přesvědčil i při příprave tohoto receptu. A vy to zvládnete taky!
Suroviny
- 700 g filet z tresky
- 50 g máslo
- lístky thajské bazalky
- vodní špenát
Lák na rybu
- 100 g sůl
- 50 g cukr
- 1 l vody
Kyselý fenykl
- 1 fenykl
- 300 ml voda
- 200 g cukr
- 100 ml ocet
Omáčka
- 1 šalotka
- 1 PL olej
- 250 ml kokosové mléko
- špetka sůl
- špetka cukr
- špetka pepř
- špetka chilli
- svazek koriandr
- svazek kopr
- koprový olej
- 2 ks limeta
- 2 stonky citronová tráva
- 30 g máslo
- 3 ks limetové listy
- 100 ml bílého vína
- 20 ml rybí omáčky
- 250 ml smetany
Postup
- Naporcujeme si filet z tresky a použijeme jeho nejlepší část, které se říká loin. Je to vysoký filet bílého a jemného masa zcela bez kostí. Namočíme ho do láku na 10 minut. Lák si připravíme smícháním vody, soli a cukru. Poté vyjmeme maso z láku a vložíme ho spolu s plátkem másla a lístkem bazalky do vakuovacího sáčku a pomocí vakuovačky G21 Nefrit zavakuujeme.
- Na sous-vide vařiči G21 Akura nebo G21 Maestro si nastavíme teplotu 44 °C a čas 10 minut a sáček s treskou vložíme do vodní lázně.
- Mezitím si připravíme omáčku. Šalotku si nakrájíme najemno a na rozpáleném oleji s máslem ji orestujeme. Přidáme najemno nasekanou citronovou trávu a zalijeme bílým vínem, povaříme a poté přidáme kokosové mléko a smetanu. Krátce povaříme. Necháme trošku zchladnout a poté směs nalijeme do mixéru, přidáme kopr, koriandr, limetkovou šťávu, chilli a rozmixujeme do krémové konzistence. Scedíme přes síto a poté dochutíme solí, pepřem, cukrem a rybí omáčkou..
- Po uplynutí času vaření sous-vide vařiče vyndáme tresku z vakuového sáčku a zprudka ji ožehneme nebo opečeme na pánvi.
- Do hluboké misky nebo talíře nalijeme trošku krémové omáčky, položíme loin z tresky, ozdobíme fenyklem, koprem, vodním špenátem a zakápneme koprovým olejem. Dobrou chuť!
Tip: Kyselý fenykl si připravíme den předem tak, že si jej nakrájíme a naložíme do nálevu z vody, cukru a octa. |